Toyo Tires nov pokrovitelj KK Petrol Olimpija

25. 10. 2017 | Jure Šujica
Deli

S podpisom sodelovanja se je ljubljanski košarkarski klub  pridružil nekaterim najbolj znanim športnim klubom po svetu, katere prav tako podpira japonski gumar.

Košarkarski klub Petrol Olimpija je po podpisu pogodbe z našim največjim naftnim trgovcem pred nekaj meseci podpisala pogodbo še z enim podjetjem, povezanim z avtomobilsko industrijo. Najnovejši partner je japonski proizvajalec avtomobilskih pnevmatik Toyo Tires, katerega v Sloveniji že 25 let zastopa podjetje Špan d.o.o. iz Brezovice pri Ljubljani.

V sklopu podpore klubu so zato danes na sedežu podjetja organizirali prav poseben dogodek. V njihovih delavnicah so se namreč oglasili igralci  ljubljanskega kluba, delavci pa so jim na njihova vozila namestili komplet novih zimskih pnevmatik znamke Toyo. Anej Ferko, ki v podjetju Špan skrbi za korporativno komuniciranje, je ob tem dejal: »Podpiranje športnikov je povezano z veliko emocijami. KK Petrol Olimpija s svojo strategijo in borbenostjo pooseblja enake vrednote, kot naše podjetje. Podjetje Špan je začelo v garaži in se danes prebilo med najuspešnejša slovenska podjetja. Verjamemo, da bo prerojena Olimpija kmalu spet združila vse navijače in postala zmajski trepet Evrope.«

Petrol Olimpija se je s podporo podjetja Toyo pridružila elitni druščini športnih klubov po vsem svetu, ki jih podpira Toyo. Med njimi so, če omenimo le najbolj znane, nogometni klub AC Milan, grški košarkarski klub Panathinaikos in bostonski bejzbolski klub Red Sox. Omenjena poteza je vsekakor v dobro voljo spravila tudi košarkarje same, saj se zima že nezadržno bliža, nizke jutranje temperature, zaradi katerih je zavorna pot z letnimi gumami občutno daljša, pa so tudi že prisotne.

Jure Šujica

Foto: Špan

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"