Nov avto slovenskega raperja Trkaja

24. 10. 2016
Deli

Ima ga, a ne gre za pravi avtomobil, ampak za novi glasbeni spot z naslovom "Nov avto", v katerem je Rok Trkaj opisal pogostega slovenskega navdušenca, ki mu je avtomobil vse in še več od tega.

Pesmi, s katero je že tri leta krožil po Sloveniji, se je Trkaj domisli, ko je opazoval slovensko okolje in someščane in krajane, ki svoj avtomobil skrbno čuvajo v garaži in se z njim odpeljejo le na kakšen nedeljski "sprehod". Avtomobili so naša vrednota in nič nas bolj ne razjezi, kot to, da je sosedu uspelo in je pred svojo hišo pripeljal nov avto.

Po treh letih kaljenja pesmi na koncertih po Sloveniji, je prišel čas za snemanje spota, pri katerem je prišlo tudi do sodelovanja z hišo AC Kondor, kjer je bila tudi sobotna premiera. Od tam je prišel tudi Volkswagen Amarok, ki so ga uporabili v spotu, in, kot pravi Trkaj, najbolje predstavlja obe plati Slovenije: urbano in napredno po eni plati ter ruralno in tradicionalno po drugi.

Glasba za spot je sicer nastala v sodelovanju s kreatorjem glasbene produkcije Damjanom Jovičem, spot je v treh snemalnih dneh posnel Blaž Hojzar z ekipo, v njem pa se je pojavilo tudi nekaj prepoznavnih obrazov: nekdanja miss universe Ana Marija Avbelj, stand up komika Klemen Mauhler in Štefan Šumanac Šumi, pevec Erik Felicijan, novi medmrežni zvezdi Pici in Pero ter svetovni prvaki v Hip Hop plesu skupina The Artifex.

Več pa v spotu:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja