Aston Martina DB9 iz ogljikovih vlaken

20. 1. 2010
Deli

Srečneži, ki imajo v svoji garaži Aston Martina DB9 (ali DBS) in bi prestižnemu lepotcu želeli podariti dodatno ekskluzivnost, si ga lahko z Mansoryjevo pomočjo (skoraj) v celoti zaželijo iz ogljikovih vlaken.

Novi deli v osnovi sicer 'spoštujejo' tovarniško zasnovo, a ne morejo mimo večje agresivnosti, poudarjene z atraktivnostjo uporabljenega materiala.

Cena predelave znaša zajetnih 380.000 evrov, v ta znesek pa švicarski tuner vključi še 20-palčna (spredaj) in 21-palčna platišča na zadnji osi, znižano podvozje ter 28 dodatnih 'konjev' (ki so v tem primeru bržkone kozmetičnega značaja).

S to potezo pri Mansoryju simbolno konkurirajo tovarniški ponudbi (ali obratno), saj so Britanci dobrim prodajnim številkam nazdravili s posebno serijo za modela DB9 in DBS, imenovano Carbon Black Edition, kjer je delov iz ogljikovih vlaken v primerjavi s švicarskim podvigom sicer le za vzorec, so se pa pri Aston Martinu (poleg drugih detajlov) potrudili s posebno barvo (carbon black metallic), ki zahteva 50 ur natančnega ročnega nanosa.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"