Twingo v Revozu od tega tedna serijsko

8. 5. 2014
Deli

Projekt Edison, kot so projekt izdelave novega Twinga in Smarta ForFour v novomeškem Revozu poimenovali na začetku, je z zagonom serijske proizvodnje v ponedeljek in včerašnjo uradno otvoritvijo proizvodne linije novega obrata za proizvodnjo karoserij prišel v fazo serijske izdelave.

Do konca avgusta bo proizvodnja novega Twinga zrasla do polne kapacitete, poleg nove karosernice pa je projekt, v celoti ocenjen na 450 milijonov evrov, v tovarno prinesel številne novosti: novo linijo lakiranja na vodni osnovi z mešalnico barv, nove proizvodne trakove v obratu montaže, med njimi tudi trak z nastavljivo višino karoserije, novo skladišče orodij v obratu za preoblikovanje pločevine, s spodbudo za neposredne tuje naložbe v višini 22,5 milijona evrov pa je izdelavo novega Twinga v Revozu podprla tudi  država.

Obrat za sestavo karoserij, ki sta ga včeraj odprla predsednik skupnine Renault Carlos Ghosn ter predsednica vlade Alenka Bratušek, je v celoti na novo postavljen v prostorih, ki jih je Revoz pred dobrim desetletjem odkupil od Adrie Mobil. Postavljena je povsem nova sodobna proizvodna oprema, ki omogoča večjo prilagodljivos proizvodnega procesa. V obratu je 300 robotov, kar pomeni 52-odstotno robotizacijo procesa.

Ghosn je bil z uspehom projekta seveda zadovoljen: "Danes sem v Novem mestu, da bi z zaposlenimi Revoza proslavil dvojni uspeh: uvrstitev na vrh lestvice Ranking Alliance, ki upošteva več kriterijev, predvsem pa kriterij kakovosti, zadovoljstva kupcev in vsesplošno učinkovitost, ter uspešno sodelovanje z nemškim Daimlerjem. Želim se zahvaliti vsem zaposlenim v Sloveniji za njihovo predanost in odlične rezultate. V okviru strateškega načrta Renault Drive The Change bo slovenska tovarna igrala ključno vlogo. Od nje pričakujemo, da bo zagotovila odličen začetek serijske proizvodnje novega twinga, da bo ostala med najučinkovitejšimi tovarnami Zveze ter da bo delila svoje najboljše prakse."

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"