Umrl je Burt Reynolds, hollywoodska legenda s pečatom v avtomobilskem svetu

7. 9. 2018
Deli
Umrl je Burt Reynolds, hollywoodska legenda s pečatom v avtomobilskem svetu (foto: Profimedia)
Profimedia

V 82. letu starosti je zaradi zastoja srca umrl Burt Reynolds, brkati hollywoodski filmski zvezdnik, ki se je poleg izjemne kariere, med katero je kot igralec ali režiser v dobrega pol stoletja posnel več kot sto filmov, s številnimi filmskimi vlogami priljubil ljubiteljem avtomobilizma.

K temu je vsekakor pripomogla vrsta filmov, v katerih so se v zvezdniških vlogah poleg njega pojavljali tudi sloviti avtomobili. Med najbolj uspešnimi je bil denimo film Smokey and the Bandit, v katerem je leta 1977 s Pontiacom Firebirdom Trans Am kot The Bandit jezil šerifa Buiforda T. Justicea.

A to ni bil njegov prvi, z avtomobili povezan filmski nastop. Že leta 1973, dobro leto po filmu Deliverance, s katerim se je dokončno uveljavil med filmskimi zvezdniki, je nastopil v filmu White Lightning, v katerem je v vlogi nekdanjega kaznjenca policistom pomagal loviti tihotapce alkohola.

Leta 1978 je v filmu Hooper igral ostarelega kaskaderja, v filmu Cannonball Run pa smo ga leta 1981 videli v vlogi veteranskega avtomobilskega novinarja Brocka Yatesa na dirki posebnežev Cannonball Baker Seat-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash. V filmu je vozil dejanski rešilni avtomobil, s katerim je na dirki nastopil Yates. Leta 1983 je v komediji Stroker Ace igral voznika v seriji NASCAR, leta 2001 pa je nastopil tudi v dirkaški uspešnici Driven. Mlajši gledalci pa se ga gotovo spomnijo kot Bossa Hogga v filmski obuditvi serije Dukes of Hazzard iz leta 2005.

In to seveda še zdaleč niso vsi dosežki njegove bogate filmske kariere.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol