Uspela rekordna parada električnih vozil v Berlinu

25. 5. 2015
Deli

V sklopu spremljevalnih prireditev FIA Formule E na letališču Tempelhof v Berlinu je organizatorjem iz organizacije Wave uspelo izboljšati rekord, saj so na najdaljši paradi doslej zbrali 577 električnih vozil.

S tem so si seveda prislužili vpis v Guinessovo knjigo rekordov in krepko izboljšali zadnji rekord, ki ga je lani septembra dosegla organizacija Electric Auto Association Silicon Valley, ki je v Cupertinu v Kaliforniji zbrala 507 električnih vozil. Izboljšali so tudi lastne dosežke, saj je organizaciji Wave prvič s 305 vozili uspelo leta 2013 v Zürichu, drugič pa s 487 maja 2014 v Stuttgartu. Dosežek je še toliko bolj pomemben, saj so v seštevek vključili zgolj električne avtomobile in motocikle, hibridni avtomobili in električna kolesa, ki so tudi sodelovali v paradi, pa so imeli zgolj status dobrodošlih gostov.

Rekordni dosežek v Berlinu je hkrati tudi napoved rallyja Wave Trophy 2015, enega največjih rallyjev električnih avtomobilov na svetu. Kratica Wave sicer pomeni "World Advance Vehicle Expedition" (Svetovna ekspedicija naprednih vozil). Udeleženci se bodo 12. junija zbrali v Berlinu potem pa se bodo preko Nemčije odpeljali v Alpe in se po prečkanju nekaterih najvišjih gorskih prelazov, med katerimi bo tudi sloviti Passo Stelvio, zbrali v švicarski prestolnici Bernu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"