V Detroitu predstavljen novi Ford Mondeo

10. 1. 2012
Deli

Na ameriškem avtomobilskem salonu je Ford predstavil nov svetovni avtomobil, ki se v ZDA imenuje Fusion, drugod po svetu pa bo, seveda, Mondeo.

Ford Mondeo (oz. Fusion v ZDA) bo ponujal bencinski (tudi 1.6 in 2.0 EcoBoost štirivaljnika), dizelski, hibridni in 'plug-in' hibridni pogon, opremljen pa bo z vrsto elektronskih dodatkov, kot so start-stop, sistem za ohranjanje smeri na voznem pasu, radarski tempomat, asistenca za parkiranje in sistem MyFord Touch, ki omogoča upravljanje nekaterih funkcij z za dotik občutljivim zaslonom ali prek govornih ukazov. Hibridni Mondeo bo opremljen celo s sistemom za zniževanje zunanjega hrupa na način, kot to znajo sodobne naglavne slušalke (active noise control).

Fusion bodo za ameriški trg, kjer se bo začel prodajati že letos, izdelovali v Mehiki, Evropejci pa bomo na novo generacijo Mondea morali počakati leto 2013.

In zakaj so ga predstavili prav v ZDA? Morda vam bo v pomoč pri razlagi spodnji video, ki govori o pomembnosti razreda srednje velikih limuzin v Združenih Državah.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja