V ljubljanskem živalskem vrtu tudi Combo

8. 1. 2013
Deli
V ljubljanskem živalskem vrtu tudi Combo

Živalski vrt Ljubljana v novo leto z novo pridobitvijo - Oplom Combom.

Kot novoletnega darila so se v Živalskem vrtu Ljubljana razveselili Opla Comba, ki ga je doniralo podjetje Opel Slovenija. Combo jim bo v pomoč pri vsakodnevnih prevozih hrane za živali in pri ostalih opravkih. Direktorica Živalskega vrta Zdenka Ban Fischinger je ob prevzemu povedala, da so se avtomobila razveselili prav vsi zaposleni, saj bo njihovo vsakodnevno delo zdaj veliko lažje.

Svoje je seveda dodal tudi direktor Opla za slovenski trg Borut Gazvoda in ob tem povedal: »V veliko čast nam je, da lahko po svojih močeh prispevamo k izboljšanju pogojev dela v ljubljanskem živalskem vrtu. Njegova ekipa na čelu z gospo Ban Fischinger se namreč zadnja leta iskreno trudi, da bi ga dvignila na strokovno še višji nivo in ga naredila še bolj prijaznega obiskovalcem, z omejenimi sredstvi, ki jih imajo na voljo. V zadovoljstvo nam je, če jim pri tem lahko priskočimo na pomoč.«

Živalski vrt Ljubljana

Živalski vrt Ljubljana je bil ustanovljen leta 1949, leta 1951 pa se je preselil na današnje območje - jugozahodni del Rožnika, kjer zavzema 19,6 ha površine in ima 6,5 km sprehajalnih poti. Današnji živalski vrt prikazuje živali v čim bolj naravnem okolju, ekološko soodvisnost med neživo in živo naravo ter odnose znotraj vrst. Njegovo poslanstvo ima več vlog: naravovarstveno, izobraževalno, znanstveno-raziskovalno ter nenazadnje tudi turistično, kulturno in rekreacijsko. Živalski vrt od leta 2003 vodi mag. Zdenka Ban Fischinger in trenutno zaposluje 32 ljudi. Je edini živalski vrt v Sloveniji in letno ga obišče preko 250.000 obiskovalcev.

Opel Combo

Opel Combo je manjše transportno vozilo, zasnovano tako za prevoz tovora kot potnikov, saj je na voljo v obeh različicah. Pohvali se z veliko nosilnostjo (kar do 1 tone) in prostornostjo (4,6 m3), zaradi česar je praktičen, udoben in priročen. Z zelo širokim zadnjim delom in enojnimi drsnimi stranskimi vrati ter priročno nizkim nakladalnim robom sodi vozilo med boljše v svojem razredu. Izbirati je mogoče med številnimi zanesljivimi in varčnimi motorji s sistemom Start/Stop, robustna in kakovostna izdelave ter servisni intervali vsakih 35.000 km pa zagotavljajo, da je novi Opel Combo prava rešitev tudi za lastnikove finance.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol