V mestnem muzeju BMW M3 GT2

22. 7. 2014
Deli

BMW M3 GT2 je oblikoval svetovno priznani umetnik Jeff Koons.

Letos je ponovno v Ljubljano pripeljal BMW-jev umetniški avto, ki bo v ljubljanskem Mestnem muzeju na ogled do 14. avgusta. V posebno barvno shemo ga je odel Jeff Koons, eden najbolj slavnih umetnikov našega časa, ki se je rodil leta 1955 v Yorku, Pensilvaniji. Koonsovo delo je bilo mednarodno razstavljeno in je prisotno na številnih javnih razstavah, denimo v Museum of Modern Art (New Yorku), Whitney Museum of American Art (New York, NY), Guggenheim Museum (New York), The National Gallery (Washington, DC) in številnih drugih.

BMW M3 GT2 ima pod motornim pokrovom 4-litrski osemvaljni motor s 680 'konji', kar zadostuje za več kot 300 km/h največje hitrosti. V okviru projekta bo potekal tudi natečaj, na katerem bodo sodelujoči preko objavljanja t.i. selfiejev lahko osvojili ogled BMW Welta v Münchnu.

Ob prihodu umetniškega avta je generalni direktor BMW Group Slovenija, Lothar Schupet, Blažu Peršinu, direktorju Muzeja in galerij mesta Ljubljane, predal knjigo BMW Art Cars - zbirko o legendarnih BMW Art Car avtomobilih, vse od leta 1975 naprej.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja