V novem Avto magazinu: Razkrivamo VW Golf R in napovedujemo Frankfurt 2013

5. 9. 2013
Deli

Golf je res sveta vladar! Že več kot leto dni je na sceni s sedmo generacijo, a novosti še kar ni konec. Zdaj je luč sveta ugledala različica R, s kar 300 konji! Več o najzmogljivejšem Golfu vseh časov pa seveda v novi številki Avto magazina.

Smo pa preskusili tudi novi Peugeot 308, ki se kot prvi novi Peugeot ponaša s staro oznako. No, ponaša se tudi s povsem novo obliko in ne boste verjeli, Francozi so si za zgled vzeli - Golfa seveda! Vozili smo.

Frankfurtski avtomobilski salon je pred vrati, vsaj zaenkrat je napovedanih več kot 60 evropskih pa tudi svetovnih premier. Nekaj smo jih že razkrili, na voljo so že tudi prve slike... Napovedujemo

Še pred frankfurtskim salonom so svoje adute razkrili pri Fordu. Najprej prihaja novi S-Max, za njim tudi novi Mondeo. A slednji še ne tako zelo kmalu. Zakaj ne si preberite v novem Avto magazinu!

Ste pripadnik majhnih in strupenih? Ne? Nič zato, Mercedes-Benz A45 AMG prepriča vse. Mala raketa je pravi strup v majhni steklenički! Vozili smo.

Tudi pri Oplu so za Frankfurt pripravili precej novosti, o Monzi smo že pisali, o novi Insignii tudi, so pa Nemci razkrili še novo paleto motorjev. Če je 1,6-litrski bencinski SIDI že znan, je odlična novost 1,6-litrski CDTI. Vozili smo.

Poletje se poslavlja, mi pa se ne damo! Temeljito smo preskusili Oplovo novost, kabriolet Cascado. Preberite ali je to zgolj brezstrešna Astra ali povsem svoj avtomobil. Test.

Ob vsem naštetem pa so v tokratni reviji našli svoje mesto tudi Fiat 500L, pa Oplov malček Adam, ki smo ga dobili na trimesečni podaljšani test in Honda Civic, ki s povsem novim 1,6-litrskim i-DTEC turbodizelskim motorjem spet postaja resen konkurent v Golfovem razredu. Kratek test.

Med moto testi spet ponujamo test skuterja - hit letošnjega poletja - Yamaho X-Max. S športnimi geni večjega T-Maxa in z ugodno ceno je brez težav postala eden izmed najbolj iskanih skuterjev letošnjega leta. Druga posebnost pa je Honda GL 1800 Bagger (ABS), 'vesoljski' motor, ki je to postal, ker so mu določene komponente vzeli in ne dodali! Vozili smo.

Vsem navdušencem prvenstva MotoGP pa ponujamo intervju s prvo zvezdo letošnje sezone - Marcom Marquezom, ki lahko že v svoji prvi sezoni postane - svetovni prvak!

V oktanih pa seveda še obilo drugih novic iz sveta moto-športa, formule 1, relija in gorskih dirk. Dogajanja je bilo res veliko.

Avto magazin 20/2013 izide 19. septembra 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.