V novem Avto Magazinu: novi Twingo iz Novega mesta!

3. 10. 2013
Deli

V Revozu so zaključili projekt Renault Wind in tudi sedanji Twingo se bo poslovil. Prihaja namreč povsem novi, tokrat z dvema paroma vrat na bokih.

Nastal je v sodelovanju s Smartom, v novem Avto magazinu pa razkrivamo, kakšen bo novi novomeški Twingo.

Volkswagnov Golf, ki je v Sloveniji vedno priljubljen in prodajno uspešen, je tokrat dobil še karavansko različico, imenovano Variant. Seveda smo ga že vzeli pod drobnogled. Je Golf Variant še vedno le Golf? Odgovor seveda najdete v našem testu.

O novi Mazdi3 smo že pisali, saj smo jo prvič vozili že pred mesecem dni, tokrat, ob drugem kratkem preizkusu pa smo več pozornosti namenili njeni motorizaciji. Lahko na evropskem in slovenskem trgu preživi brez majhnega turbobencinarja pod motornim pokrovom?

Porsche 911 letos slavi 50-letnico in zato so nas Porschejevci povabili na sodobno in zahtevno slovaško dirkališče Slovakiaring, kjer smo ne le preizkusili novi 911 GT3, ampak tudi njegove (prave in duhovne) predhodnike. In ja, nekateri med njimi so znali hitro namigniti, da v njihovih časih hitra vožnja ni bila tako preprosta, kot je ob vsej tehniki in elektroniki danes.

In obisk Slovakiaringa ni bila edina pot na Slovaško, na kateri je nastajala vsebina te številke avto magazina. Tja smo poslai tudi Romana Jelena, da je preizkusil povsem svežo KTMovo terensko ponudbo - terensko paleto modelov EXC in EXC-F za leto 2014. Tudi po zraku in skozi vodo!

Obiskali smo tudi OMVjevo rafinerijo v Schwechatu blizu Dunaja, kjer letno predelajo skoraj 10 milijonov ton surove nafte. Tolikšna rafinerija bi prav vse gorivo, ki ga v enem letu porabimo v Sloveniji, predelala že v dobrih dveh mesecih ...

Seveda ne manjka še kopica testov: Mazda6 2.5, Audi Q3 2.0 TDI, prenovljeni Volvo XC 60 s povsem digitalnimi merilniki, Fiat Panda 1.3 MJ Trekking, poročilo o življenju Oplovega Adama, ki ga imamo na podaljšanem testu in Honde 700 ABS. Pozabili nismo niti na dogajanja v domačem avtomobilističnem športu, naš urednik motociklizma pa je slovensko reprezentanco spremljal na motokrosističnem Pokalu narodov v Nemčiji!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"