V novem Avto magazinu: Napovedujemo novega Mondea!

3. 11. 2011
Deli
Avto magazin 23/2011

Naslovnico tokratnega Avto magazina so napadla vozila nemškega porekla: Audi Q3, BMW 118i, VW Beetle, Mercedes-Benz razred B in Coupe C 220 CDI ter razred B in pa še trije športni BMW-ji: eden za reli, drugi za drift in tretji za cestnohitrostni motociklizem, nekje vmes pa se skriva še en Francoz: Citroen DS4 THP 200.

Po urednikovem uvodniku, v katerem je tokrat govora o (ne)varnem dirkanju ter pregledu vsebine, novice pričenjamo z vohunskimi fotografijami in risbo novega Forda Mondea, ki naj bi na ceste sveta zapeljal leta 2013.

Sledijo novice iz avtomobilskega sveta, kolumni Vinka Kernca in Tomaža Porekarja in reportaža iz 1.975 kilometrov dolge vožnje po Kitajski z Audijem Q3. Našega novinarja so obsodili posedovanja ponarejenega potnega lista in odpeljali na policijsko postajo, kjer se je na srečo vse srečno razpletlo.

Sledijo jesenska okušanja mnogih avtomobilskih novosti za prihajajoče leto 2012: vozili smo Citroen DS5, Lancii Thema in Voyager, Forda Rangerja, Audija S8, Mercedes-Benza razreda B, Opla Zafiro Tourer in BMW-ja 520i. Poleg avtomobilov predstavljamo tudi eno 'črno in okroglo': Michelin Primacy 3.

Primerjali smo tri posebneže, namenjene posebnežem - a vsak drugačnemu. Kateri vam je pisan na kožo: BMW 118i, Citroen DS4 THP 200 Sport Chic ali Volkswagen Beetle 1.6 TSI DSG?

Test je tokrat zaradi številnih predstavitev novih avtomobilov le eden, a zato ta toliko bolj žlahten. Preizkusili smo namreč Mercedes-Benza C 200 CDI BlueEfficiency Coupe, ki si je prislužil oceni 4 v splošnem in 3 za užitek v vožnji. Zakaj? Preberite v Avto magazinu.

Pa še poslastici za motoriste: pišemo o BMW-ju S 1000 RR in o vožnji z njim in bivšim svetovnim prvakom Troyem Corserjem na dirkališču v Valenciji, o štirikolesniku Can-Am Outlander 500 XT in o novostih iz sveta motociklizma.

Ni še konec: vštric smo postavili dva dirkalna BMW-ja M3 za reli (last Aleša Zrinskega) in za drift (Luka Marko Grošelj). Kaj sta o avtomobilih rekla lastnika in kaj Aljoša Mrak, si preberite na šestih straneh.

Avto magazin 23/2011 izide 3. novembra 2011. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja