V novem Avto magazinu: Novi Clio, trivaljni Focus, električna Ampera ...

23. 2. 2012
Deli
V novem Avto magazinu: Novi Clio, trivaljni Focus, električna Ampera ...

Kakšen bo novi Clio? So trije prisilno polnjeni valji dovolj za Focusa? Kako se v Ljubljani in Kopru obnese električni Opel Ampera in kako novi Hyundai i30? Zakaj so novi dirkalniki formule 1 tako grdi? Vse to in še več v petem izvodu Avto magazina z letnico 2012.

Z naslovnice se smeji novi Clio, ki se bo odločneje spopadel s Polom, Fiesto in Corso. Obljubljajo, da bo za 110 kilogramov lažji, prvič pa se bo v nosu znašel trivaljni motor TCe 90 z 0,9 litra prostornine.

In medtem ko o novem Cliu zaenkrat le pišemo, smo trivaljnega Forda Focusa že vozili. Litrski EcoBoost je na voljo v različici s 100 ali 125 'konji' in s porabo 4,8 oz. petimi litri neosvinčenega na 100 kilometrov. Zanimivo, kaj vse zmorejo sodobni konstruktorji!

Predstavljamo novo Toyoto Auris, ki prihaja v Evropo v začetku leta 2013, BMW-jevega M6, novega Twinga R.S. in Audija RS5 s 331 kilovati največje moči.

Objavljamo kompletno poročilo izbora Najboljši avtomobili 2012: kateri avtomobil se lahko pohvali z najboljšo izdelavo, zanesljivostjo, varnostjo, napredno tehnologijo, prijaznostjo do okolja in dobrim odnosom do strank, kateri ima dobro vrednost glede na ceno, kateri dobro ohranja vrednost, prepriča z videzom, športnostjo, oglasi in uspehi na dirkah? In pa, seveda, rezultati za naj slovenski avtomobil po posameznih razredih, katere lahko preberete tudi tule.

In kaj smo še vozili? Novega Hyundaia i30, Opla Mokko in Astro GTC, Fiata Punta in Freemonta AWD ter Audija R8, obutega v nove Dunlopove gume Sport Maxx RT/Race.

Tudi testirali smo: Kia Rio je dobila solidno oceno 3 ter dvojko pri užitkih v vožnji, Opel Ampera pa odlično oceno za varčnost pri krajših relacijah in malce slabše pri daljšem izletu do Kopra in nazaj. Še pomnite? Javljali smo se tudi na Facebooku.

Potem so tud še zabaven Renault Twingo TCe 100 Gordini, uporaben Ford C-Max 1.6 EcoBoost in trokolesni Piaggio MP3 400 LT, katerega smo preizkusili v snegu. Rezultat? Slab.

Opravili smo še kratek intervju z dvema uspešnima motošportnikoma, z Urošem Nastranom in Matevžem Irtom. Vsak v svoji disciplini se bosta v letu 2012 borila na svetovnem prvenstvu! Pišemo o neprivlačnih dirkalnikih za F1, o reliju in MotoGP-ju.

Avto magazin 5/2012 izide 23. 2. 2012. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja