V novem Avto magazinu: novi Polo, novi Prius, vse o garancijah in jamstvih!

24. 6. 2014
Deli

V novi številki Avto magazina (v prodaji od četrtka) pišemo o pasteh garancij in dodatnih jamstev, preizkusili smo prenovljenega Pola in razkrivamo, kakšen bo novi Prius.

Volkswagnov Polo je tretji najbolje prodajan (Za Cliom in Golfom) avto pri nas. Pri Volkswagnu so mu pred kratkim namenili pomladitev, mi pa smo ga tako osveženega že dobodra preizkusili. Kratki test.

Toyota Prius je avto, ki je hibridna vozila približal množicam in naredil vsakdanja. Sedaj imajo pri Toyoti v ponudbi več hibridnih modelov, a Prius ostaja številka ena. Prihodnje leto prihaja že četrta generacija. Razkrivamo.

Nižjo porabo goriva se da doseči ne le s hibridno tehniko, temveč tudi s pravilno izbiro gum. Pri Continentalu so za hibridna vozila pripravili  novo gumo,Conti.eContact z manj kotalnega upora, a odličnim oprijemom. Vozili smo.

Veste, kaj je garancija, kaj je stvarna napaka in kaj je jamstvo? Veste, kakšne pravice imate?  Znate prebrati drobni tisk? Za vas smo se prebili skozi ponudbo in pasti. Aktualno.

Toyotin malček Aygo je (skupaj s Peugeotom 108 in Citroenom C1) popolnoma nov. Z njim smo prevozili prve kilometre. Vozili smo.

Usoda Alfe ni več tako negotova, kot je bila včasih. V ponudbi ostajata tako Giulietta v nižjem srednjem razredu kot Mito pri majhnih avtomobilih. Obe sta dobili športni različici z legendarnim imenom Quadrifoglio Verde (zelena deteljica). Vozili smo.

Kia vztraja in na trg pošilja novosti, bolj pisane na kožo razvajenim evropskim kupcem, v razredu za razredom. Ena zadnjih je družinski enoprostorec Kia Carens. Test.

Korejci so se lotili tudi električnih avtomobilov. Se lahko tudi na tem področju kosajo z Evropo? Sedli smo za volan Kie Soul EV. Vozili smo.

Povsem v nasprotno smer pri iskanju kupcev gleda Peuegeotov RCZ R. Drugi R namreč kaže, da ne gre za varčno, temveč za zmogjivo športno različico z 270 'konji', ki pa zna biti vseeno okolju prijazna. Na kratko.

Osma izdaja kraljice med športno-potovalnimi motocikli dokazuje, da sledenje tradiciji ni napačna smer, če je povezano s kupm čisto nove tehnologije pod plastiko. Honda VFR 800. Moto test.

Kupujete rabljen avto? V tokratnem nadaljevanju serije člankov o varnem kupovanju rabljenega avta smo se posvetili pregledu stanja avtomobila. Ne bodite povpršni. Nasveti.

Tudi na šport nismo pozabili, od Audijeve zmage na dirki za 24 ur Le Mansa, odlične dirkaške zasedbe in zadovoljnih gledalcev na GHD Gorjanci, preko nemške prevlade na reliju za DP v Velenju pa do atraktivnega drift spektakla v centru AMZS na Vranskem, začinjenega z ogromno dima izpod koles. Šport.

Novi Avto magazin 14/2014 bo v prodaji v četrtek, 26. junija!

Naslednja številka, 15/2014, izide 10. julija 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja