V novem Avto magazinu: Razkrivamo Audi A3 Vario in Opel Insignio

13. 6. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: Razkrivamo Audi A3 Vario in Opel Insignio

V tokratnem Avto magazinu napovedujemo podrobnosti prihajajočega Audijevega (kara)vana, s katerim se bodo postavili po robu največjima tekmecema - BMW-ju in Mercedesu. Prvi za študijo CAT (Concept Active Tourer) ki so jo predstavili lani v Parizu še ni izdal imena, drugi imajo seveda razred B.

Čeprav bo uradno predstavitev dočakala na jesenskem frankfurtskem salonu, pa je Opel že razkril prenovljeno Insignio. Ta se bo ob malenkostnih oblikovnih popravkih predstavila z novim rodom sistema za infotainment ter z nekaterimi povsem novimi motornimi različicami.

Preskusili smo novi Lexus IS, ki zaradi 7 centimetrov daljše medosne razdalje in 8 centimetrov daljše skupne dolžine potnikom zadaj ponuja bistveno več prostora kot doslej. A uživali bodo tudi vozniki, ob prenovljenih motorjih je zelo zanimiva, kaj pa drugega, hibridna kombinacija.

Bili smo v Berlinu, kjer smo se poslovili od električnega R8 e-trona. A pri Audiju ne objokujejo upokojitve, večino tehnologije bo podedoval novi A3 e-tron, ki pa bo deležen serijske proizvodnje.

Spet smo se lotili predelave na plin. Tokrat smo s konkretnimi modeli 'napadli' slovenske predelovalce, ob cenah predelav pa smo razkrili tudi, kdaj se vplačana investicija povrne.

Med velikimi testi se je tokrat znašla čisto prava zvezda. Seveda je pisanja o Mercedesu, A model CLA ni čisto običajen Mercedes. Zakaj ne, si preberite v novi številki Avto magazina.

Če vas ni prepričal novi Clio, vas lahko zanimiva izpeljanka, Renault Captur. Všečen avtomobilček, malce višje sedenje in ugodna cena. Pa je to dovolj? Odgovor dobite v novi številki Avto magazina.

Med preostalimi testi pa ponujamo zapise Alfe Giuliette 1.4 TB 16V, Honde 1.8 i-VTEC Sport in športno 'našpičenega' Nissana Juka Nismo.

V maju pa smo obiskali prav posebnega fanta, ki je pri komaj dvanajstih letih sam naredil - formulo! In to delujočo, ki jo poganja Yamahin motor. In ne, nismo šli onkraj luže, obiskali smo Ožbeja, ki je doma kar v Starem trgu pri Ložu.

Ljubiteljem motociklov je namenjen test Honde CB500XA, vsem ostalim avtomoto in športnim navdušencem pa zanimivosti, rezultati dirk in še marsikaj v rubriki 100 Oktanov.

Avto magazin 14/2011 izide 17. junija 2012. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.