V novem Avto magazinu: Razkrivamo prihajajoči Mercedesov mali terenec, GLA!

7. 2. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: Razkrivamo prihajajoči Mercedesov mali terenec, GLA!

Tudi tokratna nova številka Avto magazina prinaša številne novosti!

Skoraj ni več avtomobilskega proizvajalca, ki se ne bi zavedal, da so v svetu avtomobilizma trenutno zelo v modi majhni terenci. To pomeni, več kot jih imaš, bolje prodajaš. Tega se zavedajo tudi pri Mercedesu, kje ob številni ponudbi ne sedijo križem rok. Tako naj bi že letos predstavili novinca GLA, o katerem si več že lahko preberete v novem Avto magazinu.

Pretekle dni so bile kar pestre, predvsem pa avtomobilske znamke svoje nove avtomobile 'odkrivajo' ena za drugo. Tako smo vozili prenovljeno Ford Kugo, ki je z novo podobo še privlačnejša, a tudi daljša in s tem prostornejša. Dodobra so rokave zavihali pri japonski Mazdi, rezultat pa je povsem nova Mazda6, ki je na voljo kot limuzina in, zanimivo, dolžinsko krajši kombi.

Športniki, veselite se! V Evropo vstopa znamka Nismo. Ne veste za kaj gre? Kaj pa AMG, John Cooper Works, morda celo Sony Play station? Seveda, to so tisti avtomobili, ki nosijo značko Nissan, a so nesramno hitri. Za začetek je v Evropi že naprodaj Nissan Juke Nismo, ki se pohvali z 200 'konji' in... nee, več pa v novem Avto magazinu!

Zgoraj omenjenemu Nismu se seveda ob z lahkoto postavi Seatova Cupra. Tudi to je najbolj športen Seat posameznega modela, in če zapišemo, da se Ibiza Cupra ob zgolj 1.259-ih kilogramih ponaša s kar 180 'konji' in samodejnim (verjetno trenutno najboljšim serijskim) menjalnikom DSG, potem smo povedali dovolj!

Vedno več znamk se odloča v svoji ponudbi ponujati tudi hibridna vozila. Eden izmed zadnjih je tudi švedski Volvo, ki zdaj ponuja model V60 Plug-in Hybrid. Postavili smo ga ob bok Toyoti Prius.

Podrobno smo preskusili še enega hibrida - novo Toyoto Auris Hybrid. Oblika je nova, hibridna tehnologija pa stara, torej preverjena in zanesljiva. In rezultat? Novinka je boljša na vseh področjih!

Malo starejšim voznikom se bo milo storilo, mlajši morda niti ne vedo - včasih smo po malodane edino prevozno sredstvo bivše Jugoslavije hodili v srbski Kragujevac. Zdaj so spet zagnali (nove) proizvodnje trakove in iz njih vozi Fiat 500L. Podrobno smo ga preskusili.

V novi podobi nastopa Dacia Sandero, ponovno smo preskusili novi Mercedes-Benz razred A, pa tudi Oplovo Astro v limuzinski različici, nekaj besed pa smo namenili še odlično sprejetemu Peugeotu 208, ki smo ga imeli v uredništvu na podaljšanem testu.

Motociklističnim navdušencem ponujamo v branje zanimiv poskus elektrifikacije motocikla na povsem nov način. In to rezultat slovenskega znanja. Ljubitelji brezpotij ne prezrite zapisa o Hondi CRF 450 R in štirikolesnika Can-Am Outlander 100 racing, seveda pa se je začela tudi sezona relijev, v rubriki Sto oktanov pa vas čaka še kopica zanimivih novic.

Avto magazin 5/2013 izide 21. februarja 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol