Novi Avto magazin: Razkrivamo Corso, predstavljamo C4 Picasso ter MB E63 AMG

4. 4. 2013
Deli
Novi Avto magazin: Razkrivamo Corso, predstavljamo C4 Picasso ter MB E63 AMG

V novem Avto magazinu razkrivamo Oplovo Corso, ki jo v sedanji generaciji poznamo že od leta 2006. A prav kmalu povsem nove še ne bo, saj pri Oplu niso realizirali sodelovanja z Fiatom, zdaj se bodo poskusili opreti na PSA. Vseeno Opel pripravlja rahlo prenovo, zaokrožile pa so tudi že prve risbe povsem nove Corse.

Vas zanima, zakaj imajo novi super športni avtomobili tako veliko 'konj'? Seveda, ker jih vedno več k bencinskim prišteva tudi električne. A to ni nič slabega, le namesto prostornine motorja in števila valjev, je treba biti v današnjih časih pozoren tudi na moč in število elektromotorjev.

Pri Mercedesu tokrat niso oklevali in so ob predstavitvi novega razreda E predstavili celotno paleto. To pomeni, tudi najhitrejše različice, tiste s pridano oznako AMG. In pri tej so šli še korak dlje, kot doslej - razred E je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in še močnejšim motorjem.

Pri Oplu so se poslovili od kabrioletske Astre in predstavili Cascado. Ne le, da je avto povsem nov, je tudi precej večji, s čimer se postavlja ob bok povsem novim tekmecem. Vozili smo.

Kia je tudi v Sloveniji tista znamka, ki je gospodarsko krizo obrnila sebi v prid. Cenovno ugodni avtomobili so bili za marsikoga predvsem racionalna rešitev, zdaj pa bo treba prodajne uspehe ponoviti. Bo lahko novi Pro_cee'd ujel predhodnika?

Veliki test je tokrat namenjen postavni Čehinji. Ne, ne, ne veselite se prehitro, čeprav je za marsikoga prava lepotica - a žal govorimo o avtomobilu, ki sliši na ime nova Octavia. Vseeno zanimivo branje!

Pod drobnogled pa smo ponovno vzeli Mazdo CX-5, ki je pravzaprav po celem svetu preprosto navdušila. Zakaj? V novem Avto magazinu... Nič slabše ne gre Fordovemu predstavniku v razredu manjših enoprostorcev - Ford C-Max je za marsikoga prva izbira. Tisti, ki pa se raje vozijo malo višje, pa seveda ne izpustijo Mercedesa GLK, ki s svojo prepričljivostjo spominja na Mercedesove stare čase. Kratki test.

Na podaljšanem testu imamo v redakciji Avto magazina tudi avto, za katerega poteka prava borba. Ja, kako tudi ne, ko pa je pisanja o slovenskem, evropskem in svetovnem avtu leta. Uganili ste, Volkswagen Golf!

A to še zdaleč ni vse, kar vas čaka v novi izdaji Avto magazina. Ponujamo tudi zapisa o Opel Astri, Citroënu C3 Picasso ter o zakulisju avtomobilskega salona v Ženevi, ki ga je v fotografski objektiv ujel naš fotograf Saša Kapetanovič.

Motociklistom je namenjen test Honde CBR 500 RA, vsem ostalim športnim navdušencem pa rubrika Oktani.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"