V novem Avto magazinu razkrivamo Super Passata

6. 10. 2011
Deli
V novem Avto magazinu razkrivamo Super Passata

Razkrivamo Passatovo različico CC - še lepšo in prestižnejšo, ki bo verjetno predstavljen kot Passat CC modelnega leta 2013.

Tomaž Porekar je ekskluzivno vozil Rolls-Royca 102EX, ki ima namesto bencinskega motorja in posode za gorivo vgrajena dva elektromotorja in velik paket akumulatorjev v obratnem vrstnem redu: pod veličastnim prednjim pokrovom pokrovom so spravljeni akumulatorji, zadaj za pogon skrbita dva zelo zmogljiva elektromotorja.

Tik pred mednarodno predstavitvijo smo ekskluzivno naredili prve kilometre z novim Mercedez-Benzom razred B, ki je konstrukcijsko drugačen od predhodnika, zgolj z običajnim dnom, s tem pa so se lahko spremenila tudi razmerja mer avtomobila. Zdaj je celotna karoserija nižja (za 5 cm), nižja je tudi postavitev sedeža glede na oddaljenost od ceste (za 8,6 cm).

Obširna reportaža tokrat prihaja iz izbora za evropski avto leta na Danskem, kjer so bili zbrani vsi kandidati za evropski avto leta 2012.

Ponovno so bogate tudi strani, namenjene testom. Fiat Freemont, Renault 4 GTL in Renault Megan, Fiat 500, Mazda3, Audi A3, Nissan Qashqai+2, Chevrolet Orlando in Audi A1.

Športne strani? Avtomagazinov drift pokal na Hrvaškem, PRK Logatec 2, F1 V Singapurju, reli SP v Franciji in Reli IRC Sanremo.

In še za ljubitelje motociklizma ... Vzporedni test KTM EXC 350 F in EXC 450 ter test Honda Shadow 750 C-ABS.

Nova številka AM 21/2011 je v prodaji od 6. oktobra 2011. Revijo lahko naročite tudi na spletu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"