V novem Avto magazinu test Focusa in Amaroka!

28. 7. 2011
Deli
V novem Avto magazinu test Focusa in Amaroka!

Če odhajate na zaslužen dopust (pa tudi, če je nezaslužen), na bencinski črpalki ne pozabite kupiti najnovejšega Avto magazina. Napovedujemo Peugeota 208, vozimo novega BMW serije 1 in testiramo novega Focusa v karavanski različici ter Volkswagnovega Amaroka.

Pri Avto magazinu nimamo počitka. Kljub poletni vročini se vsaj polovica redakcije trudi, da je revija v 14-dnevnem zamiku vsakič znova na prodajnih policah in v poštnih nabiralnikih. O čem pišemo v 16. izdaji letošnjega leta?

Prvi napovedujemo naslednika uspešnega 206 in 207, ki se bo verjetno imenoval 208, morda pa tudi 201. Ta bo krajši, a zaradi daljše medosne razdalje prostornejši v notranjosti. Napovedujemo tudi Volkswagnovega Passata v 'terenski' različici - kot kaže, Octavia Scout in Audi Allroad ne bosta več edina predstavnika dvignjenih karavanov iz te hiše.

Bili smo na mednarodni predstavitvi novega BMW-ja serije 1. Tomaž Porekar pravi, da je v živo nova Enica prav simpatična in da je na splošno avtomobil naredil opazen korak naprej. Vinko Kernc se je medtem mudil na prvi (žal zaenkrat le statični) predstavitvi Toyote Yaris. Vozili je torej še nismo, vemo pa, kakšne novosti so predstavili pri Toyoti.

Velika testa sta tokrat dva: Ford Focus v kombijevski različici nas je navdušil vse po vrsti, razočaral je le 1,6-litrski TDCi. Kaj pa Volkswagen Amarok? Tak, kot je bil testni, je bolj kot na terenu doma na cesti, saj mu do prave 'gozdarske' uporabnosti manjka vsaj redkuktor, je pa zato 'pick up' južnoameriškega porekla eden boljših v razredu, ko je govora o cestni uporabnosti.

Še kratki testi: Renault Laguna v limuzinski ter kombilimuzinski različici, štirikolesno gnana Opel Insignia, Hyundai ix20 CRDi LP Premium in še dve Mazdi: Mazda3 Sport CD116 TX ter Mazda6 Sport Combi CD129 Mirai.

Objavljamo rezultat dirkaškega preizkusa kanadskega trikolesnika Can-Am Spyder RS na dirkališču Raceland in pišemo o vtisih z vožnje BMW-ja K 1600 GTL po slovenskih cestah.

Na željo nekaterih bralcev smo tokrat ustregli mlajši populaciji in preizkusili še tri Derbijeve mopede: športnega GPR 50 R, endura Senda 50 DRD Racing R ter supermota Senda 50 DRD X-treme SM.

Na športnih straneh o driftu v Avstriji, Formuli Ena v Nemčiji, WTTC prvenstvu v Veliki Britaniji in MotoGP dirki v Združenih Državah. Nenazadnje boste proti koncu revije našli še intervju z Markom Jermanom, ki se letos z dirkalnim Triumphom trudi v svetovnem prvenstvu Supersport.

In medtem ko boste vi brali vse zgoraj napisano, mi že sestavljamo prihodnjo izdajo. Želimo vam varno vožnjo in čimmanj zastojev v poletni vročini!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"