V novem Avto magazinu vse novosti iz Pariza

7. 10. 2010
Deli

V tokratni prvi oktobrski številki smo pripravili popolno poročilo iz pariškega avtomobilskega salona in predstavili vse najpomembnejše novosti. Kot ponavadi v obliki fotoreportaže na kar 16 straneh.

Naši novinarji so salon poimenovali kar iSalon, predvsem zaradi presenetljivega števila iPhonov v rokah novinarjev-'fotografov' in zaradi iPodov nekje v žepih uslužbencev salona. Uradna spletna stran sejma www.mondialautomobile.com.

Na drugih straneh v reviji napovedujemo novo Renaultovo Alpino, ki jo poganja električna energija, zaradi česar bi se serijski model, če bi ga začeli izdelovati, postavil ob bok prihajajočemu Audijevemu e-tronu in Teslovemu Roadsterju. Objavljamo zanimivo ilustracijo tega avtomobila.

Vozili smo Mercedes-Benz SLS AMG, Seat Alhambre, Nissan Micra, Ford C-Max in Grand C-Max, Subaru Impreza WRX STI, Lexus CT200h, Opel Corsa OPC in Renaultov prototip DeZir.

Veliki test nove številke Avto magazina je posvečen Volkswagnovemu Touranu 2.0 TDI Highline, objavljamo pa tudi končno poročilo z daljšega testa Peugeota 308 1.6 VTi Premium.

Tuning strani so namenjene Driftu v Zagrebu, moto strani pa novicam in Ducatijevi Multistradi 1200. Šport je znova zelo bogat s formulo ena. WSBK prvenstvom in s paralelnim relikrosom iz Logatca.

Kazalo AM 21/2010.

Nova številka je v prodaji od 7. oktobra 2010.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja