V Rüsselsheimu bodo nastajali novi štirivaljniki za skupino PSA

Oplov razvojni center v Rüsselsheimu, ki je skupaj z znamkama Opel in Vauxhall prišel pod okrilje Skupine PSA, je prevzel razvoj nove generacije učinkovitih bencinskih štirivaljnikov za vse znamke skupine, torej Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel in Vauxhall.

V Rüsselsheimu bodo nastajali novi štirivaljniki za skupino PSA (foto: Opel) Opel
13. 6. 2018

Motorji bodo namenjeni predvsem avtomobilom skupine PSA za evropski, kitajski in severnoameriški avtomobilski trg, kjer se bodo morali soočati z vse strožjimi okoljskimi predpisi. Konstruktorji bodo zato vanje vgradili vse najsodobnejše dosežke motorne tehnike, kakršni so neposredni vbrizg goriva v izgorevalne komore, prisilno polnjenje vstopnega zraka in prilagodljivo krmiljenje ventilov. Motorji bodo namenjeni tako vgradnji v konvencionalne avtomobile, kjer bodo podprti z blagimi hibridi v obliki šibkejših elektromotorjev, kot tudi za uporabo v 'pravih' hibridnih pogonskih sklopih.

Ko bodo leta 2022 prišli na trg, bodo novi motorji sestavljali drugo motorno družino Skupine PSA poleg trenutne družine trivaljnikov PureTech, ki bodo inženirjem pravzaprav osnova, iz katere bodo izhajali pri njihovem razvoju.

Razvoj nove družine motorjev pa ne bo edino opravilo rüsselsheimskega razvojnega središča, saj tam razvijajo tudi lahka gospodarska vozila za vso skupino, vključno z razvojem platforme in določenih modulov, vzpostavili pa so tudi 15 kompetenčnih središč za različna področja avtomobilskega razvoja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri