Novice Promocijsko sporočilo

V vrsto za novo Octavio

19. 1. 2017
Deli

Bili smo na svetovni predstavitvi: kaj je pri najbolje prodajanem modelu znamke Škoda novega in zakaj obiskovalci dunajskega avtosalona niso mogli skriti navdušenja?

Octavia zdaj z dvojnimi, ločenimi žarometi izžareva povsem svoj slog, podoben tistemu, ki ga je začel novi Škodin SUV, Kodiaq – vendar s horizontalno postavljenimi žarometi.

»V živo še lepša kot na slikah!«

V živo in pod salonskimi reflektorji deluje nova Octavia bolj samosvoje, zaradi širše maske, ki jo na nek način navidezno podaljšujeta tudi žarometa (ta sta lahko sedaj tudi v polni LED izvedbi), pa tudi bolj čvrsto kot prej. Obiskovalci navdušenja niso skrivali. »Res jo je treba videti v živo! Takole se vanjo kar zaljubiš,« je bil neposreden eden od njih, Joachim, ki priznava, da je bil sprva nekoliko skeptičen.

Da nov prednji del uteleša tokratno prenovo, je torej že mogoče reči, ne pa tudi, da je to njen daleč najpomembnejši element. Ob tem so namreč oblikovalci nekoliko predrugačili še grafiko zadnjih luči, ki so že serijsko v LED izvedbi (v najbolje opremljenih modelih v polni) in se zdaj bolje ujemajo z obliko zadka. Drugih adutov tovrstnih luči, kot so svetilnost, varčnost, odzivnost, dobra trajanja … verjetno ni treba posebej omenjati.

Omeniti pa vsekakor velja ambientalno osvetlitev v notranjosti, ki jo je mogoče upravljati preko zaslona infotainment sistema in tako izbirati med 10 različnimi barvami in jakostmi. Svetlobni LED elementi v obliki pasu so skriti v oblogah vrat in armaturne plošče (serijsko za Laurin & Klement), kar deluje diskretno in učinkovito.

  • Preverite, kaj je novega pri vaših ljubljenkah, če prisegate na neustrašno Octavio Scout ali poskočno Octavio RS!

Povezani za več varnosti in udobja

V notranjosti, kjer je na voljo nekaj novih barvnih kombinacij, je poudarek na novih infotainment rešitvah. Oko obiskovalca na dunajskem salonu je tako najprej uzrlo večji in s steklom pokrit zaslon infotainment sistema Columbus (najboljši model, zdaj tudi z možnostjo vzpostavitve LTE internetne dostopne točke v avtu), ki ima po prenovi premer kar 9,2 palca in je povsem izrinil klasična stikala ob robovih. Že prvi stik z njim da vedeti, da gre za odziven sistem z dobro, jasno grafiko, ki hkrati tudi povsem predrugači pogled na osrednjo konzolo. Sicer pa je dobra grafika nujna, sploh pri novih rešitvah sistema Škoda Connect, ki omogoča povsem novo raven povezljivosti pri znamki Škoda in širše.

  • Spoznajte storitve ŠKODA Connect, ki za udobje in varnost na poti skrbijo z vrhunskimi storitvami. V zanimivih videih se prepričajte, kaj vse vam ponujajo!

Škoda Connect namreč omogoča dva tipa storitev: prvi (Infotainment online) vam olajša potovanje z dodatnimi informacijami (vreme, parkirna mesta, prometne informacije) in celo z aplikacijo Google Street View, drugi (Care Connect) pa omogoča tako oddaljen dostop do določenih funkcij avtomobila (svetila, ključavnica …) kot tudi servisne storitve, saj lahko pooblaščen servisni partner dogajanje z avtomobilom spremlja na daljavo. Seveda sodi zraven tudi klic v sili, ki omogoča samodejno obveščanje reševalcev in kar se da hitro ukrepanje v primeru nesreče (ko se na primer sproži ena od zračnih blazin). Nekatere storitve so plačljive, nekatere so vezane na posamezne različice infotainment sistemov.