V Wolfsburgu se je začela proizvodnja Seata Tarraca

V Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu so v teh dneh začeli proizvodnjo novega Seatovega križanca Tarraca, s čimer se je prvič po 20 letih zgodilo tudi, da Volkswagnova matična tovarna izdeluje model druge koncernske znamke.

V Wolfsburgu se je začela proizvodnja Seata Tarraca (foto: Seat) Seat
18. 10. 2018

Seat Tarraco si bo namreč tekoče trakove delil s Volkswagnoma Tiguanom in Touranom, ki sta prav tako nastala na skupni koncernski platformi MQB. S korakom k proizvodnji avtomobilov več znamk bo tovarna v Wolfsburgu precej povečala svojo storilnost, hkrati pa bo začela izpolnjevati določila Pakta za prihodnost iz leta 2016, ki naj bi prispeval k ekonomski vzdržnosti znamke Volkswagen in ji zagotovil trdno osnovo za prihodnost.

Tarraco je peti model, ki ga bodo v Wolfsburgu izdelovali za drugo koncernsko znamko. Med letoma 1996 in 1998 je iz Wolfsburga prihajal Seat Arosa. V letih 1993–1997 so izdelovali Audija 100, v letih 1994–1998 Audija 80, v obdobju med 1974 in 1978 pa Audija 80, ki si je gene delil s prvo generacijo Volkswagna Pola. Oba sta si delila tudi naslov prvega nemškega avtomobila s spredaj prečno vgrajenim motorjem, ki je poganjal sprednji kolesi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri