V Ženevo se pride predstavit novi kitajski superšportnik s pogonom na plinsko turbino!

21. 2. 2017
Deli
V Ženevo se pride predstavit novi kitajski superšportnik s pogonom na plinsko turbino! (foto: Techrules)
Techrules

Kitajsko podjetje za raziskave in razvoj v avtomobilski panogi Techrules bo v Ženevo pripeljalo superšportni avtomobil z nenavadnim pogonskim sklopom, ki so ga napovedali z dramatično skico.

S skico 'vesoljskega' superšportnika, ki so mu oblike urezali pod oblikovalskima taktirkama Fabrizia in Girogetta Giugiara, šasijo pa razvili pri specialistu za avtomobilski šport L.M. Gianettiju, bo kitajsko podjetje vgradilo pogonski sklop s kombinacijo plinske turbine, generatorja in elektromotorja. Avtomobil s tehnično zloženko imenujejo tudi Turbine-Recharging Electric Vehicle ali TREV.

Središče vozila: voznik

Kot so povedali pri podjetju, oblika avtomobila sledi njegovi funkcionalnosti z modularno zasnovo in tehničnimi elementi, ki omogočajo različne konfiguracije okrog voznika v sredinskem položaju. Vozniku in potnikoma je povsod zagotovljen teatralni nastop, v avtomobil pa vstopajo skozi kupole v slogu reaktivnih letal, ki se dramatično dvignejo iz karoserije. Letalska zasnova udobne kabine potnikom omogoča tudi odličen razgled.

Avtomobil je opremljen tudi z laserskimi žarometi in 'zvezdnimi' zadnjimi lučmi ter kamerami namesto vzvratnih ogledal, s čimer napoveduje tehniko, ki bo po napovedih podjetja našla pot v serijske avtomobile, ki bodo sledili superšportniku.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja