Vam je MB S 63 Coupe premalo? Izberite Brabusa 850!

25. 2. 2015
Deli

Če vam odlično ni dovolj, potem to nadgradite. Tako so pri Brabusu predelali Mercedes-Benz S 63 Coupe v Brabus 850 6.0 Biturbo Coupe, ki se lahko po nemški avtocesti zapodi do elektronsko omejenih 350 km/h! 

Še enkrat si preberite ime tega mišičnjaka, saj številka ponazarja količino konjev. Kar 625 kilovatov oziroma bolj domačih 850 'konjev' poskrbi, da se omenjeni kupe od 0 do 100 km/h izstreli v samo 3,5 sekundah in doseže končno hitrost, ki je rezervirana samo za superšportne avtomobile.

Kupe, ki ga bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Švici, ima večjo gibno prostornino od izvirnika, saj so prisilno polnjenega osemvaljnika povečali iz 5,461 na 5.912 kubičnih centimetrov. Večji sta tudi turbopuhali, dodelani so izpušni kolektorji in seveda izpušni sistem, pri Brabusu pa so zamenjali tudi ročično gred ter povečali motorne bate. Prav tako so namestili večji filter zraka, ki z usmerjevalniki poskrbi za boljši pretok zraka v zverino. Se torej čudite, če so poskrbeli za največji navor 1.450 Nm? Štirikolesni pogon 4Matic je seveda serijski, zato so pri Brabusu takoj ponosno naznanili, da je Brabus 850 najhitrejši in najbolj močan štirikolesno gnani kupe.

Karoseriji, pod katero se je podpisal slovenski oblikovalec Robert Lešnik, so pritaknili aerodinamične dodatke iz ogljikovih vlaken, ki so jih testirali tudi v vetrovniku, podvozju pa privoščili 21-palčna platišča. Seveda je avtomobilu primerno prestižna tudi notranjost, ki je odeta v najžlahtnejše usnje. (AMr)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"