Zavod Varna pot in Lidl za varnost otrok

26. 8. 2014
Deli

Ob prihajajočem novem šolskem letu so v Zavodu Varna pot v sodelovanju z družbo Lidl Slovenija oblikovali preventivno izobraževalne delavnice, ki so namenjene učenju otrok in mladostnikov, pa tudi staršev, o prometni varnosti.

Delavnice bodo postavili v 11 slovenskih krajih pred Lidlovimi trgovinami. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok in mladostnikov, saj so le-ti najbolj ranljiva skupina v prometu, v svoji mladostni razposajenosti pa na prometna pravila pogosto pozabijo.

Delavnice bodo vključevale prometni poligon za najmlajše, kjer se bodo odvijale simulacije realnih situacij v prometu. V ustvarjalnem kotičku bodo otroci lahko izdelali izdelke, ki jih bo spomnil na prometni dan. Zavod Varna pot bo pokazal tudi pomen varnostnega pasu in otroških varnostnih sedežev ter pravilen način pripenjanja. Na voljo bodo tudi tehtnice za naletno težo, ob katerih bodo tako otrokom kot odraslim razložili, kakšne sile delujejo pri prometnih nesrečah. S simulacijskimi očali pa bodo tako starše kot otroke podučili o nevarnostih v zvezi z vožnjo pod vplivom alkohola.

Projekt preventivno – izobraževalnih delavnic na temo prometne varnosti je del številnih aktivnosti, ki jih Lidl Slovenija pripravlja v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet. »Želimo, da so otroci v prometu varni, kar pa lahko dosežemo z vzajemnim sodelovanjem in učenjem otrok, staršev, učiteljev in širše družbe. In prav temu so namenjene te delavnice. Pred našimi trgovinami smo jih postavili tudi zato, da se čim bolj približamo družinam,« je dejala Tina Cipot iz družbe Lidl Slovenija.

Številne preventivno-izobraževalne vsebine Zavoda varna pot je v preteklih sedmih letih spoznalo več kot 100.000 otrok in mladostnikov. Pridobljene izkušnje in znanja bodo mladi demonstratorji in ambasadorji Zavoda varna pot ob podpori podjetja Lidl Slovenija na delavnicah prenašali na otroke in njihove starše.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja