Video: Aston Martin DBX prestal zimska testiranja

8. 3. 2019 | Jure Šujica
Deli

Na pomoč pri tem so Aston Martinu priskočili pri Pirelliju, kjer so Britancem odstopili svoj testni poligon na Švedskem.

Na aktualnem avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo svoja vrata zaprl prihodnjo nedeljo, je Aston Martin svojo pozornost usmeril na predstavitev svojih prihajajočih čistokrvnih športnikov s sredinsko nameščenim motorjem in prihajajoči znamki električnih vozil Lagonda. V 'realnem' svetu pa se zdi, da zadnje čase največ pozornosti namenja modelu, o katerem v Ženevi ni bilo ne duha ne sluha, a bo v prihodnje zagotovo močno prispeval k večjim prodajnim številkam znamke. Jasno, govorimo o športnem terencu DBX.

Prvi športni terenec se je pred dnevi prvič uradno pokazal v javnosti – pa čeprav zakrinkan v kamuflažno folijo – in to kar pred domovanjem britanske premierke na Downing streetu 10 v Londonu. Andy Palmer, generalni direktor, je ob tem izrazil zadovoljstvo s tem, da jim je avtomobil uspelo predstaviti tako, saj z vsemi testnimi primerki pospešeno izvajajo zimska in druga testiranja. Zdaj pa so nam ponudili še vpogled v ta testiranja.

V proizvodnjo s prihodnjim letom

Tako kot večina avtomobilskih proizvajalcev so se tudi pri Aston Martinu odločili, da obnašanje novinca preizkusijo na Švedskem, natančneje v Pirellijevem razvojnem centru Sottozero. Zanj so se odločili zato, ker po besedah glavnega inženirja znamke Matta Beckerja omenjeni center ponuja najbolj ekstremne in hkrati najbolj raznovrstne podlage.

»Aston Martin DBX mora biti pripravljen na kar najbolj raznovrstne razmere in vozne podlage, zato smo se odločili, da avtomobil poleg klasičnih podvržemo tudi tako ekstremnim testom, kot smo jih pred kratkim izvedli na Švedskem. Ti testi nam bodo pomagali oceniti vozno dinamiko in zagotoviti želeno vozno dinamiko,« je dejal Becker. Aston Martin bo sicer prve predserijske avtomobile začel izdelovati sredi letošnjega leta, serijska proizvodnja pa naj bi nato stekla prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja