Video: BMW vrgel rokavico Mercedesu

29. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: BMW vrgel rokavico Mercedesu (foto: BMW)
BMW

V najnovejšem oglasu, ki so ga pred dnevi objavili na Instagramu, se z novim modelom X2 postavijo pred Mercedesovega GLA.

Avtomobilski (pa tudi drugi) oglasi so pri nas le redko zabavni, njihova vloga je v glavnem informativna. V veliki meri je za to kriva tudi zakonodaja, ki prepoveduje oziroma močno regulira uporabo logotipov in izdelkov konkurenčnih znamk v namene lastne promocije. Seveda pa povsod ni tako in eden izmed trgov, kjer imajo oglaševalci precej bolj odprte roke pri ustvarjanju oglasov, je ameriški.

Tako imenovanih oglaševalskih vojn je bil onkraj Atlantika v zadnjih letih že veliko, BMW pa je najdaljšo bil z Audijem. No, bavarska znamka si je v zadnjem oglasu našla novo žrtev. V pred dnevi objavljenem oglasu namreč lahko vidimo model BMW X2 v zlati barvi, kako se pripelje pred trojico črnih Mercedesovih križancev GLA, voznik na tla skozi okno izpusti zlat mikrofon in se nato odpelje naprej.

 

A real star rolls out in gold. Be the one who dares. The first-ever #BMW #X2.

A post shared by BMW (@bmw) on

Sprva ne čisto razumljiv oglas pojasni stavek: »A real star rolls out in gold«, ali prevedeno: »Prava zvezda se pripelje v zlati barvi«, ki je sicer tudi barva modela X2, uporabljena v drugih oglasih za omenjeni avtomobil. Pri Mercedesu se na provokacijo za zdaj še niso odzvali, vprašanje pa je, ali se bodo. Ne nazadnje njihove prodajne številke v zadnjem letu kažejo na to, da velike potrebe po tem ni, vseeno pa upamo na kakšen zabaven odgovor.