Video: Bo BMW končno razkril modela X3 M in X4 M?

4. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video: Bo BMW končno razkril modela X3 M in X4 M? (foto: BMW)
BMW

Po napovedih naj bi se to zgodilo vsaj do avtomobilskega salona v Ženevi.

Ob koncu lanskega poletja, pravzaprav že na začetku jeseni (septembra), je BMW objavil prve uradne fotografije zamaskiranih športnih terencev, modelov X3 M in X4 M. Ob tej priložnosti so bili precej radodarni tudi s tehničnimi podatki o obeh avtomobilih, ki si bosta delila enake vitalne dele. Za pogon bo tako skrbel enak trilitrski šestvaljni turbo motor s 425 'konji' oziroma 313 kilovati moči. Nato pa so novice o obeh avtomobilih kar naenkrat poniknile, pa tudi na cesti jih še nismo zagledali.

BMW je namreč pred dnevi na socialnem omrežju Facebook objavil nov videoposnetek, v katerem imata glavno vlogo oba športno nastrojena križanca. Žal oba še vedno nosita maskirano folijo čez celotno karoserijo, kratki in bliskoviti kadri pa preprečujejo, da bi lahko zaznali kakšno novost več. A to niti ni bil namen bavarske znamke.

Bistvo posnetka je BMW pustil za konec, kjer z besedami 'Comming Soon' napoveduje skorajšnji prihod obeh novincev. Kdaj točno naj bi se to zgodilo, sicer ni jasno, a glede na to, da se salon v Ženevi nezadržno bliža (do njega nas loči le še mesec dni), je pričakovati, da bosta oba avtomobila med glavnimi atrakcijami BMW-jevega razstavnega prostora, pri čemer pa ni izključeno niti, da bosta spletno premiero doživela že kak dan prej.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja