Video: Eko troboj

24. 1. 2013
Deli
Video: Eko troboj

Vprašanje je staro, kolikor so stari hibridi (in v zadnjem času električni avtomobili): kakšna je v resnici poraba enih in drugih.

Odgovor na to vprašanje ni le zapleten, dokler je vprašanje tako splošno, je tudi nemogoč. Kakšen dizel? Kakšen hibrid? Kakšen električni avto? Kakšna razdalja? Kakšne ceste? Kakšna vožnja? Kakšne so cene energentov?

Seveda smo odgovor na vprašanje poskusili poiskati tudi pri Avto Magazinu. Kaj se dogaja v mestu, vemo. Zelo dolge razdalje niso smiselne. Zato smo poskušali najti scenarij, ki je po eni strani dovolj poveden, po drugi strani pa dovolj realen, da bi se lahko zgodil tudi v resnici. Recimo: za avtom ste prišli v službo V Ljubljani in zgodaj dopoldne se pač zgodi (napovedano ali ne), da je treba na hitro skočiti na sestanke v, recimo, Maribor (ali v Koper, recimo, ali obratno). Torej: iz centra Ljubljane v ne ravno center Maribora in nazaj, vmes dve uri za sestanek, med katerimi se polnilni hibrid in električni avto polnita. In potem nazaj po isti poti. Hitrosti? Točno po omejitvah, tudi na avtocesti.

Rezultat: odgovor na vprašanje kaj se je dogajalo s porabo, boste našili v videu, celotno zgodbo pa najdete v novi številki Avto magazina, ki je že v prodaji.

Lukič v garaži