VIDEO: Juku-R prižgali zeleno luč

5. 5. 2012
Deli
VIDEO: Juku-R prižgali zeleno luč

Nissanov mali SUV, Juke, so kupci odlično sprejeli že v njegovi osnovni različici, zato ne čudi, da je dirkaško nastrojeni koncept "R" oziroma promocijski model dvignil obilico prahu.

Celo do te mere, da so si pri Nissanu premislili in se odločili za serijsko izdelavo! Na začetku so namreč zatrjevali, da gre le za študijo, ki ne bo nikoli dočakala serijske izdelave, a komponente, kot so atraktivni videz, šestvaljni motor, ki so ga vzeli kar iz športnega GT-R-ja in posledično odlične vozne lastnosti so prepričale marsikoga.

Predvsem bogate šejke na ulični dirki v Dubaju (video!), saj prihajata dva od treh že znanih kupcev prav iz Dubaja. Juke-R, katerega izdelava bo vseeno maloserijska oziroma po naročilu, je opremljen s 3,8-litrskim šestvaljnikom, ki ob pomoči dveh turbopolnilnikov zmore okroglih 400 kW oziroma 545 'konj' in skoraj 600 Nm navora. Od 0 do 100 km/h pospeši v 3,7 sekunde, največja hitrost pa znaša 257 km/h.

Juka-R bodo izdelovali tam, kjer je nastal, torej v Veliki Britaniji. Čeprav so ga razvili pri Nissanu, ga je izdelalo podjetje RML, seveda pod nadzorom Nissanovih strokovnjakov. Natančna cena še ni znana, gotovo pa ne bo primerna za vsako denarnico.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja