Video: Kako policija uporablja nove Touarege?

19. 2. 2008
Deli

Ekipa Avto magazina je bila tokrat priča prvim šolskim uricam slovenskih policistov pri spoznavanju zakonitosti vožnje z novimi VW Touaregi, ki so v slovenski javnosti dvignili kar precej prahu. Prizorišče: poligon pri Vrhniki.

Predvsem si marsikdo še danes postavlja vprašanje o smiselnosti nakupa petindvajsetih avtomobilov, ki so po naših podatkih državni proračun obremenili za 952.785 evrov. Po besedah predstavnikov policije gre za najem, ki je bil financiran izključno iz slovenskega proračuna. Po petih letih najema bodo vozila ostala v lasti policije.

Volkswagen Touaregi 2.5 TDI (128 kW - 174 KM) so bili izbrani na razpisu, njihov ponudnik pa je med vsemi očitno najbolj izpolnjeval zahtevane pogoje. Razlog za nakup je jasen: policijski Puchi so stari tudi po 15-20 let in že zelo izrabljeni, policija pa je nujno potrebovala nove terence, ki bi bili dobri tudi na asfaltu in ne le na terenu. Po udobnosti, voznosti in hitrosti na asfaltu se Puch ne more približati modernejšemu Touaregu, ki je na terenu sicer slabši (od Pucha), a še vedno odličen.

V to smo se lahko na lastne oči prepričali na šoli terenske vožnje, kjer so bili Touaregi s svojim odličnim štirikolesnim pogonom, elektroniko, ki nadzorjuje spust in skrbi za učinkovit oprijem vseh štirih koles tudi na poti navzgor, kos vsem nalogam. Tečaj terenske vožnje je bil namenjen usposabljanju policistov, saj je terenska vožnja čisto nekaj drugega kot vožnja po cestnih površinah.

Touaregi_policija