Video: Neizprosna Nordschleife

13. 11. 2013
Deli
Padec na legendarni nemški progi Nürburgring (foto: Automobilchannel @ YouTube)
Automobilchannel @ YouTube

Masivna, 8-minutna kompilacija soočanja z realnostjo na legendarni nemški progi.

Če se odločate za odpravo na legendarno stezo Nürburgring Nordschleife, si naprej poglejte spodnji video. Kompilacija nesreč na tej dolgi in zahtevni progi bo marsikoga odvrnila od tveganja potencialnega uničenja dragega jeklena konjička ali visookubičnega motocikla. 

Nesreče v videoposnetku niso pretirano senzacionalne, so bolj prikaz posledic prehitre vožnje v ovinek, slabega načrtovanja vožnje, so pa tu in tam tudi kakšni bolj dramatični padci in karamboli. Večina teh se zgodi na zloglasnem ovinku Brünnchen.

Kombinirana proga je dolga 26 kilometrov in ima 170 ovinkov, severni del, slovita Nordschleife, pa je dolg 20.81km in ima 154 ovinkov. Trenutni absolutni rekord na Nordschleife je 6 minut 25 sekund, dosegel pa ga Sefan Bellof leta 1983 v Porscheju 956, in tudi rekord za serijske avtomobile pa so pred nekaj tedni podrli Porschejevci z novim, hibridnim superšportnikom Porsche 918 (6:57). A ta vendarle ni najhitrejši za cestno uporabo registrirani avto na tej stezi, ta čast še vedno pripada dirkalniku z lučmi in registrko tablico Radical SR8 LM s časom 6:48.

Video naj bi služil kot opomin, kako nevaren je lahko Nürburgring. Nobena od nesreč se ni končala s poškodbami. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"