Video: Porschejeva električna prihodnost je le korak naprej v razvoju

17. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Porschejeva električna prihodnost je le korak naprej v razvoju (foto: Porsche)
Porsche

V videu lahko vidimo tudi enega od bolj odmevnih prototipov v zadnjem obdobju, Miision E Cross Turismo, ki bi klasičnemu Mission E lahko kmalu sledil v proizvodnjo.

»To ni začetek,« pravijo pri Porscheju, ko predstavljajo obrise načrtov za hibridno in električno prihodnost, ki temeljijo na rezultatih bližnje in daljne preteklosti. Ne nazadnje je Ferdinand Porsche prvi električni avtomobil zasnoval in izdelal že nekaj desetletij pred nastankom avtomobilske znamke Porsche. To se je namreč zgodilo že na prelomu iz 19. v 20. stoletje, avtomobil, o katerem govorimo, pa je Egger-Lohner C.2 Phaeton. Dosežek, na katerega so pri Porscheju še kako ponosni.

Kako močno Porsche ceni svojo zgodovino in se na njenih temeljih zazira v prihodnost, pa je pokazal v zadnjem oglasu, kjer svojo vizijo elektrificirane prihodnosti prikazuje E-Performance 'zgolj' kot evolucijo tehnologije in dogodkov, ki so del podjetja že vse od njegovega nastanka. Del te zgodovine so tako tudi trikratni zmagovalec dirk v Le Mansu, hibridni Porsche 919, najhitrejši hibridni serijski avtomobil na svetu, 918 Spyder in modela Panamera ter Cayenne E-hybrid.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja