Video: Pridružite se nam pri ogledu podelitve nagrad Autobest 2019

7. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video: Pridružite se nam pri ogledu podelitve nagrad Autobest 2019 (foto: Autobest)
Autobest

Prenos dogodka se bo začel ob 20.10.

Danes zvečer bo v Bruslju znova slovesno. Organizacija Autobest bo namreč v belgijski prestolnici letos že osemnajstič podelila nagrade Autobest. Žirija izbora ima 31 članov iz ravno toliko držav, Slovenijo pa zastopa naš urednik Dušan Lukič. Namen izbora je ne le izbrati avtomobil, ki predstavlja najboljši nakup, ampak tudi najbolj ekološke avtomobile, avtomobile z najboljšimi informativno-razvedrilnimi sistemi ter najboljše na področju varnosti in tehnologije.

Zmagovalec oziroma prejemnik – pravzaprav kar zmagovalna trojica – naziva Best Buy Car of Europe je trojček Opel Combo, Peugeot Rifter in Citroen Berlingo, ki so v decembrskem finalnem izboru tesno premagali sicer slovenski avto leta Ford Focus in Toyoto Corollo. V finale so se uvrstili še Kia Ceed, Citroen C4 Cactus in Dacia Duster. 

Na gala prireditvi, ki se bo začela ob 20.10, bodo poleg nagrade Best Buy Car of Europe podelili še nagrado za najboljše avtomobilsko podjetje, ki bo šla v roke britanskega avtomobilskega proizvajalca Aston Martin Lagonda; nagrado za najboljšo inovacijo na področju varnosti, ki jo bo prejel Hyundai, in nagrado za najbolj ekološki avtomobil. To je osvojil Jaguar oziroma njegov električni križanec I-Pace. Nagrado za osebnost leta v avtomobilski industriji bo prejela direktorica Citroena, Linda Jackson.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja