Video: Razkrita je Alfa Romeo 4C

13. 2. 2013
Deli

Na marčevskem ženevskem avtomobilskem salonu se bo v končni podobi predstavila Alfa Romeo 4C.

Za tiste, ki ste bili 'prekratki' za Alfo 8C, bo še letos naprodaj precej cenejša, a zato nič manj razburljiva alternativa - Alfa Romeo 4C. Model je doletela tudi posebna čast, saj se bo z njim italijanski gigant poskusil vrniti na pota stare slave tudi onkraj luže, torej v Združenih državah Amerike, kjer bo za Alfo Romeo 4C potrebnih približno 45.000 do 55.000 dolarjev. To pomeni, da bo pri nas oziroma v Evropi potrebnih vsaj dobrih 50.000 evrov.

Alfa Romeo 4C je manj kot štiri metre dolg, a dva metra širok dvosed, s sredinsko nameščenim motorjem in s pogonom speljanim k zadnjemu kolesnemu paru. Pri tem verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je govora o povsem športno naravnanem avtomobilu. Da je temu res tako, priča podatek, da 1 'konj'  skrbi za 4 kilograme avtomobila. Zahvala za takšno razmerje gre poleg novega 1,75-litrskega turbobencinskega motorja (katerega podatke pri Alfi še niso razkrili, omenja pa se vsaj 250 'konj') tudi karoseriji, ki je v celoti izdelana iz karbonskih vlaken in ostalih lahkih materialov.

Menjalnik bo samodejni, omogočal pa bo sekvenčno pretikanje, tudi prek obvolanskih prestavnih ušes. Alfa Romeo 4C bo opremljena z novim oziroma izboljšanim sistemom prilagajanja podvozja in motorja DNA, ki bo poleg že znanih programov Dynamic, Natural in All Weather ponujal tudi športni program Race.

Kot se za pravega športnika spodobi, bodo Alfo Romeo 4C izdelovali kar v Maseratijevi tovarni v Modeni.

V priloženem videu si lahko v tekoči sliki ogledate zgoraj zapisano, v galeriji slik pa lahko primerjate uradne fotografije (rdeča) z lanskoletno študijo Alfo Romeo 4C (siva). 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"