Video: Še zadnji predogled Mercedes-Benza razreda B pred uradno predstavitvijo

1. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Še zadnji predogled Mercedes-Benza razreda B pred uradno predstavitvijo (foto: Daimler)
Daimler

Mercedesov enoprostorec nove generacije bo premiero doživel na bližajočem se avtomobilskem salonu v Parizu, veliko pa je znanega že po ogledu napovednika.

Pri Mercedesu smo zadnje čase nekako vajeni, da vse novosti, ki pridejo na trg, predstavlja zelo počasi, korak za korakom, od prvih skic do predstavitve končnega izdelka pa lahko mine več tednov ali celo mesecev. Le spomnimo se pred kratkim predstavljenega električnega športnega terenca EQC, o katerem so prve informacije začele kapljati že spomladi, ali pa četrte generacije kombilimuzine razreda A, ki je prav tako na ceste zapeljala pred kratkim.

No, kakor veleva abeceda, za razredom A prihaja razred B, ki pa je bil do zdaj deležen bistveno manjše pozornosti. A njegov čas končno le prihaja. Mercedes-Benz je namreč na svojem profilu na družabnem omrežju Facebook predstavil nov videoposnetek tudi pri nas priljubljenega enoprostorca, ki naj bi na ceste zapeljal v prihodnjem letu.

Tehnološko sledi razredu A

A glede na to, da bo novinec svoj trenutek doživel na pariškem avtomobilskem salonu, je bilo pričakovano, da Mercedes-Benz prav veliko ne bo prepustil domišljiji. V popolnoma razkriti notranjosti vozila tako lahko vidimo že poznane elemente iz drugih modelov s trikrako zvezo na pokrovu motorja. Za prezračevanje kabine tako skrbijo šobe v obliki letalskih turbin, katerih videz dopolnjuje ambientalna LED-osvetlitev, iz razreda A pa je znan tudi uporabniški vmesnik MBUX.

Kljub poznanemu dizajnu iz drugih modelov pa razred B še vedno, kot kaže, stavi na praktičnost. Zadnja klop tako še naprej ostaja deljena v razmerju 40 : 20 : 40, sodeč po silhueti pa pretiranih sprememb ne bo doživela niti zunanjost. A kot rečeno, bo več o novincu znanega že v prihodnjih dneh na avtomobilskem salonu v Parizu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja