Video: Z Jeepom po najdaljšem 'zip linu' na svetu

1. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli
Video: Z Jeepom po najdaljšem 'zip linu' na svetu (foto: FCA)
FCA

Flota Jeepovih Wranglerjev bo po novem skrbela za prevoz obiskovalcev najvišje gore v Združenih arabskih emiratih, s katere se nato spuščajo v dolino po najdaljši pletenici na svetu.

Cesta Jebel Jais v Združenih arabskih emiratih velja za eno izmed najlepših cest, namenjenih ljubiteljem ovinkov na svetu. Brezhiben asfalt in razgibana trasa, ki se povzpne na skoraj 2.000 metrov nadmorske višine, vabita avtomobilska podjetja in navdušence z vsega sveta. Ne nazadnje se je pred časom po njej z Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio zapeljal naš Sebastjan. Ponuja pa omenjena cesta prav posebne užitke tudi tistim, ki se bolj kot nad avtomobilizmom navdušujejo nad spuščanjem po pletenici ali 'zip linom'.

Zip line spust z najvišje gore v ZAE meri v dolžino kar 2,83 kilometra in je tako uradno najdaljša tovrstna atrakcija na svetu, pri čemer 'letalci' med spuščanjem dosegajo hitrosti do 150 kilometrov. Seveda pa je za tako dolg spust oziroma vrnitev na vrh potrebna tudi dobra logistika. Za to (kakor tudi za celotno atrakcijo) skrbi podjetje Toroverde, po novem pa mu pri tem pomaga ameriški proizvajalec terenskih vozil Jeep.

Z novim partnerstvom želi Jeep še utrditi prepričanje oziroma slogan »Go Anywhere, Do Anything«, s katerim promovira zmožnost vožnje svojih terenskih vozil tudi po najzahtevnejših podlagah. V ta namen so ameriškemu podjetju, ki poleg parka v ZAE upravlja še eno podobno atrakcijo v Portoriku, v uporabo predali floto Jeep Wranglerjev v izvedbi Rubicon, s katerimi bodo skrbeli za prevoz obiskovalcev na vrh gore, kakor tudi druge z logistiko povezane prevoze.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel