Volkswagen bo lovil Wings for Life World Run

3. 4. 2014
Deli

V soboto, 5. aprila bo na sporedu tretji pripravljalni tek pred svetovnim tekom Wings for Life.

Tokrat bo pripravljalni tek vodil triatlonec in humanitarec Matej Markovič, potekal pa bo od 13 ure naprej v bližini Šmarne gore.

Na tem pripravljalnem teku se bo prvič predstavilo zasledovano vozilo. To je vozilo, ki bo na teku štartalo za tekmovalci, jih z vnaprej določenim tempom lovilo in izločalo, dokler ne bo na vseh tekih na svetu ostal le še en tekač - zmagovalec.

Vsa zasledovalna vozila na vseh tekih po svetu bodo seveda (kot tekači) startala ob istem času (30 minut za tekači) in tudi v enakih intervalih povečevala hitrost.

Na slovenskem teku Wings for Life bo tekače izločal s posebej za Wings for Life World Run razvito tehnologijo (ki omogoča, da tek po vsem svetu poteka enako) opremljeni Volkswagen Touran, ki ga zaradi specifične dodatne opreme in barv ne bo moč spregledati. Prav Volkswagen je namreč partner slovenskega teka Wings for Life in tako omogoča, da organizator stoodstotni znesek štartnin nameni fundaciji Wings for Life, ki se ukvarja s financiranjem raziskav zdravljenja poškodb hrbtenjače.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja