Volkswagen Golf tehnološko in oblikovno posodobljen

10. 11. 2016
Deli

Volkswagen je pripravil osvežitev svojega najpomembnejšega modela Golfa, za katerega pravijo, da je začetek prenove njihovega modelnega programa do leta 2020.

Prenova se odraža predvsem na bolj naostrenem prednjem delu z novimi odbijači, blatniki in žarometi, ki so na voljo tudi povsem v led tehnologiji, s katero so opremili tudi zadnje luči. V notranjosti izstopa 9,2-palčni na dotik občutljivi zaslon, možno pa je tudi upravljanje s kretnjami. Posodobljeni so tudi pripomočki za pomoč vozniku in info-zabavnostni vmesniki z možnostjo samodejnega klica na pomoč. Vozniku pomaga tudi nekaj pripomočkov iz nabora avtomatizirane vožnje, ki vozniku pomagajo v nevarnih situacijah, olajšajo pa mu tudi vožnjo v gneči, kjer mora upravljati le volan.

Poleg motorjev na notranje izgorevanje bosta na voljo tudi priključno-hibridni Golf GTE in električni E-Golf z dosegom preko 300 kilometrov. Med motorji na notranje izgorevanje izstopa predvsem novi 150-'konjski' turbobencinski štirivaljnik 1,5 TSI Evo z delno deaktivacijo valjev in možnostjo 'coastinga' s popolno izključitvijo motorja. Osnovni štirivaljnik 1,2 TSI bo dobil zamenjavo v turbobencinskem trivaljniku 1,0 TSI. Nov je tudi 7-stopenjski menjalnik DSG, ki bo v Golfu sčasoma nadomestil 6-stopenjske menjalnike DSG.