Volkswagen Golf tudi 'Svetovni avto leta 2013'

3. 4. 2013
Deli

Na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku novo priznanje za Volkswagen Golf.

Volkswagen Golf, ki so ga na ženevskem avtomobilskem salonu okronali za evropski avto leta, je tudi onkraj luže odlično sprejet. Razlog za nagrado je predvsem njegova svetovna in stalna uspešnost, saj je Volkswagen Golf že več kot 30 let stalnica na svetovnih cestah, navsezadnje pa je govora tudi o najbolje prodajanem avtomobilu v Evropi.

Njegova sedma generacija je z današnjo nagrado osvojila že 17. priznanje, odkar je prišla na trg v novembru 2012. Žirija je svojo odločitev utemeljila z naslednjimi besedami: "Golf je ravno prav velik – je prostoren, praktičen in udoben. Odlikujejo ga svež, napreden dizajn, nova paleta motorjev in impresiven seznam serijske in dodatne opreme ter varnostnih sistemov. Če obstaja avto za vsakogar, je to zagotovo Golf." Žirijo za izbor 'svetovnega avtomobila leta' sestavlja 66 specializiranih novinarjev iz 23 držav.

Nasploh je Volkswagen pri omenjeni žiriji zelo cenjen, saj je na izborih za "svetovni avto leta" že dolga leta uveljavljena znamka: s to prestižno avtomobilsko nagrado je bil leta 2009 odlikovan že predhodnik današnjega Golfa, leta 2012 pa je lovoriko osvojil Up!. Še bolje se je znamka odrezala v letu 2010, ko je bil za skupnega zmagovalca izbran Polo, izvedbe BlueMotion modelov Polo, Golf in Passat pa so osvojile naslov "zeleni svetovni avto leta".