Volkswagen Golf – upravljajte ga z gestami

4. 5. 2017
Deli
Volkswagen Golf – upravljajte ga z gestami

Že štirideset let je Volkswagen Golf avto, ki prinaša najsodobnejše tehnologije v kompaktni razred avtomobilov. Napredek je šel tako daleč, da za določene ukaze v avtomobilu sedaj le pomigate s prstom ali zamahnete z roko. Resnično?

 

Da je novi Golf dejansko bolj trendovski kot naš pametni telefon, smo se prepričali tudi mi, ko smo preživeli dan z njim na snemanju videa (zabavno dogajanje s snemanja si poglejte tukaj). 

V sedmih generacijah se je marsikaj spremenilo - novi Golf namreč z novo mestno funkcijo zaviranja v sili prepoznava pešce (Front Assist), asistenca za zastoje delno avtomatizira vožnjo do hitrosti 60 km/h, kar pomeni udobnejšo vožnjo v gostem prometu, poleg tega pa ponuja tudi zvrhano mero tehničnih inovacij. 

Če naštejemo le nekaj primerov: Novi radijsko-navigacijski sistem Discover Pro omogoča uporabo mobilnih spletnih storitev, poleg tega pa ga je prvič mogoče upravljati z gestami, kar je v razredu kompaktnih vozil popolna novost. To se nam je zdelo še posebno zabavno. Ko ti kakšna pesem ni všeč, samo pomigaš s prstom kot s čarobno paličico in že je tu glasba po tvojem okusu. Enostavno.

Opremljen je z 9,2-palčnim zaslonom, ki skupaj z aktivnim informacijskim zaslonom, kar je prav tako novost, tvori najmodernejšo konceptualno in vizualno enoto. Tako lahko sami določite kar vas zanima, pa naj bodo to podatki o vožnji ali morda navigacijski zemljevid. Orientacijo si lahko izboljšate tudi  s paketom Car-Net Guide & Inform, preko katerega boste prav čas obveščeni o morebitnih zastojih, prav tako pa vam bo pomagal poiskati prosta parkirna mesta v parkirnih hišah.

V primeru, če se odločite za izvedbo s samodejnim menjalnikom DSG bo vaša vožnja popolnoma avtomatizirana, poleg tega pa ta menjalnik z dvojno sklopko poskrbi tudi za nižjo porabo goriva. Mi smo se na pot podali z ročnim menjalnikom, pa tudi prtljažnik je bil dovolj velik, da smo vanj naložili vse potrebno za piknik, če se odpravljate na aktivni oddih, pa vam bo morda bolj všeč njegov bolj terenski sorodnik Variant (ali še bolj športen Alltrack), ki zaradi svoje karavanske oblike ponuja zelo velik prtljažnik, kamor boste lahko spravili vse svoje športne rekvizite. Tako kot velja za običajnega Golfa imata tudi ta dva serijske zadnje luči v LED-tehnologiji, ki so optimalno usklajene z novo oblikovno zasnovo zadka.

Bencin, dizel, zemeljski plin ali elektrika. Pri Golfu je na voljo vse. Bencinski motor TSI predstavlja dinamično in okolju prijazno alternativo, saj za pogon lahko uporablja zemeljski plin, z nestrpnostjo pa pričakujemo tudi E-Golfa, ki ga v celoti poganja elektrika in v prenovljeni izvedbi prinaša bistveno podaljšan doseg z enim polnjenjem.

Vse o novem Volkswagen Golfu lahko preberete na www.volkswagen.si.

Oglejte si še nekaj zabavih kadrov, ki smo jih posneli med pripravo tega članka, saj smo združili generacije in poleg novega Golfa na zmenek odpeljali še njegovega retro predhodnika – cabrio Golfa 1. 

 

Volkswagen Golf – upravljajte ga z gestami