Volkswagen je bivalnik na osnovi Transporterja T2 izdelal iz kock Lego

Bi se na počitnice odpeljali z avtodomom, ki je skoraj v celoti izdelan iz kock Lego? Morda bi vam to lahko uspelo, če bi bil Volkswagnov najnovejši izdelek vozen.

Volkswagen je bivalnik na osnovi Transporterja  T2 izdelal iz kock Lego (foto: VW) VW
18. 2. 2019

Na sejmu prostočasne dejavnosti in popotništva f.re.e., ki bo med 20. in 24 februarjem potekal v Münchnu, bodo namreč predstavili avtodom na osnovi Volkswagna Transporterja T2, ki sta ga kar iz 400.000 kock Lego v šestih tednih izdelala Legova mojstra gradilca Rene Hoffmeister in Pascal Lenhard.

Gradilca sta najprej s 3D-skicom izdelala načrt makete in izračunala, koliko kock bosta potrebovala za njeno izdelavo, izračunala pa sta tudi debelino sten, ki je bila potrebna za potrebno nosilnost delov makete.

Na koncu je nastala maketa počitniškega avtomobila z impresivnimi merami, saj v dolžino meri več kot pet metrov, v širino 1,9 metra, v višino pa dva metra oziroma tri metre z dvignjeno streho.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri