Volkswagen je prenovil Sportsvana

23. 8. 2017
Deli

Volkswagenje za avtomobilski salon v Frankfurtu pripravil predstavitev osveženega limuzinskega kombija spodnjega srednjega razreda Sportsvana.

Spoprtsvana so prenovili v skladu s smernicami, ki jih je uvedel novi Golf, kar se odraža predvsem v drugačnih odbijačih, halogenskih žarometih z led dnevnimi lučmi ali led žarometih, ki so nadomestili biksenonske, in serijskih led zadnjih lučeh na vseh različicah. Nekoliko osvežena z boljšimi materiali je tudi notranjost.

Pri Volkswagnu bolj izpostavljajo tehnične izboljšave. Tak je denimo Discover Pro radio-navigacijski sistem z 9,2-palčnim na dotik občutljivim zaslonom in možnostjo upravljanja s kretnjami rok, ki vse upravčjalske funkcije pomika v območje na dotik občutljivih gumbov in stikal. S pomočjo vmesnika Media Controll app je mogoče info-zabavne vsebine upravljati tudi s pomočjo pametnih telefonov in tablic. Razširjen je tudi nabor varnostnih pripomočkov, kakršni so zaznavanje pešcev, polavtonomna vožnja v zastojih, zadnja generacija parkirne pomoči in pomoč pri vožnji prikolice.

Motorno ponudbo zaokrožujejo trije turbobencinski motorji in dva turbodizla, z možnostjo izključevanja valjev pa izstopajo predvsem močnejši bencinci.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol