Volkswagen napovedal konec proizvodnje Scirocca

16. 10. 2017 | Jure Šujica
Deli

Priljubljeni kupe je še ena izmed žrtev Volkswagnove afere z dizelskimi motorji.

Čeprav se je pred časom govorilo celo o četrti generaciji Scirocca, se je Volkswagen odločil, da bo z letošnjim letom ukinil proizvodnjo tega športnika, ki je v bolj ali manj nespremenjeni podobi na cesti že od leta 2008. Razlog za ukinitev proizvodnje naj bi bile po besedah podjetja iz Wolfsburga, ki po aferi 'Dieselgate' še vedno okreva in išče načine za čim večji, premajhen dobiček, ki ga s tem avtomobilom ustvarja.

Pojavlja se seveda vprašanje, ali lahko v prihodnosti kljub vsemu pričakujemo, da bo Volkswagen ponovno obudil tega priljubljenega športnika? Prva generacija je namreč na ceste zapeljala že daljnega leta 1974 in na cestah skupaj z drugo generacijo vztrajala vse do leta 1992. V vmesnem času, leta 1988, je Volkswagen predstavil še en športni model z imenom Corrado, ki je v proizvodnji ostal do leta 1995. Volkswagen nato polnih 13 let v svoji ponudbi ni imel podobnega športnega avtomobila, ravno do prihoda sedanje generacije Scirocca.

Ob prihodu na trg smo Scirocca 'gostili' pri nas in takrat z velikim veseljem razkrivali njegove čare. Kljub temu, da je avtomobil zasnovan na takrat aktualni peti generaciji Golfa, je bil na račun Passatove zadnje preme in 35 oziroma 59 milimetrov širših kolotekov ter nižjega težišča veliko bolj zabaven in vodljiv avtomobil. Tudi sami zato upamo, da Volkswagen sčasoma Scirocca ali kak podoben avtomobil vrnil v svojo prodajno paleto.

Jure Šujica

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel