Volkswagen Passat CC le še CC

28. 11. 2011
Deli

Volkswagen je kot zadnjega Passata korenito prenovil in s trenutnimi oblikovnimi linijami znamke uskladil tudi Passata CC, ki se po novem imenuje le še CC.

Zunanjost se od predhodnikove razlikuje predvsem po drugačnem prednjem in zadnjem delu, kjer izstopajo nova biksenonska žarometa, statične luči za osvetljevanje ovinkov in dnevne luči LED. S tehnologijo LED se pohvalijo tudi zadnje luči.

Med novostmi v osveženi notranjosti izstopa analogna ura sredi armaturne plošče. Med varnostno opremo bosta sicer nova sistema za prepoznavanje voznikove utrujenosti in prepoznavanje vozil v mrtvem kotu ter ustrezno pomoč vozniku, že znana pa sta sistema za samodejno zasenčenje žarometov in prepoznavanje prometnih znakov. Potnike bodo varovali tudi aktivni vzglavniki, nalaganje predmetov pa bo olajšal sistem za odpiranje vrat s premikom noge pod zadnjim odbijačem.

Pod motornim pokrovom ostaja vse bolj ali manj enako, torej 103- ali 125-kilovatna dizelska motorja in 118-, 155- ali 220-kilovatni bencinski motorji. Prenovljeni CC, ki je doslej menda pritegnil skoraj 270 tisoč voznikov, bo premiero doživel konec meseca v Los Angelesu, sprva v Nemčiji pa bo na voljo februarja prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel