Volkswagen prevzema Porsche Holding Salzburg

Delničarji družbe Porsche Holding GmbH (družini Porsche in Piëch) so sprejeli sklep o prodajni (put) opciji, s katerim bo Volkswagen prevzel operativno poslovanje družbe Porsche Holding Salzburg (PHS).

27. 11. 2010

Prevzem prodajno-distribucijske družbe za fiksno ceno 3, 3 milijarde evrov se bo zgodil predvidoma v prvi polovici leta 2011, najkasneje pa do 30. septembra 2011. PHS je najuspešnejše zasebno podjetje na področju avtomobilske trgovine v Evropi. Holding zaposluje 20.300 ljudi. V Sloveniji imajo v lasti tako Porsche Slovenija, slovenskega zastopnika za vozila znamk Volkswagen, Audi, Seat, Škoda in Porsche, kot tudi maloprodajna podjetja Porsche Inter Auto, Porsche Verovškova, Porsche Ljubljana, Porsche Maribor, Porsche Ptujska cesta, Porsche Koper in seveda Porsche Leasing Slovenija, ki skrbi za financiranje nakupov vozil.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri