Volkswagen Scirocco GTS: vrnitev ikone iz preteklosti

18. 4. 2015
Deli

Volkswagen ja na avtomobilskem salonu v Šanghaju predstavil Scirocco GTS, s katerim oživlja ikono iz osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Scirocco GTS se je bil od drugih različic razlikoval predvsem po dvojni vzdolžni črti, ki se je vlekla čez vso karoserijo, markantnih športnih sedežih in prestavno ročico v obliki žogice za golf. Sedeže in prestavno ročico si je delil s tedanjim golfom GTI.

Nekaj posebnega naj bi bil tudi sodobni Scirocco GTS, ki so mu namenili nova 18- ali 19-palčna platišča, ki odkrivajo rdeče zavorne čeljusti pod njimi. Zunanjo opremo si deli s Sciroccom linije R-Line, vzvratna ogledala pa so v laku žlahtno črne barve. Kot pri daljnem predhodniku se čez pokrov motorja, streho in vrata prtljažnika raztezata tudi dve široki rdeče obrobljeni črni črti. Prestavna ročica v obliki žogice za golf je v sodobnem Sciroccu na voljo le za doplačilo, sicer pa potniško kabino obvladujejo črni in rdeči barvni toni z značilnima črtama na sedežih in napisi GTS. Na voljo je tudi izčrpen seznam priboljškov za individualizacijo.

Da Scirocco GTS v 6,5 sekunde doseže 100 kilometrov na uro in pospešuje do 246 kilometrov na uro, skrbi 220-"konjski" motor 2,0 TSI BMT v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim ali menjalnikom DSG. Motor sicer velja za najbolj priljubljenega v Sciroccovi motorni ponudbi.

Scirocco GTS bo v Evropi menda na voljo konec maja, na Kitajskem pa poleti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"