Volkswagen uspešen v letošnjem letu

31. 10. 2012
Deli
Volkswagen uspešen v letošnjem letu

Kljub kriznim časom, je bilo poslovanje v prvih devetih mesecih pozitivno, so sporočili iz koncerna Volkswagen.

Prodajni prihodki so se v primerjavi z lanskim letom povečali za 24 odstotkov (na 144,2 milijarde EUR), zaradi česar je znašal dobiček 8,8 milijarde evrov oz 0,2 milijarde manj kot preteklo leto v enakem obdobju.

"Časi niso lahki, vendar je v naših rokah, da sistematično nadaljujemo po izbrani, pravi poti. Zato kljub čedalje močnejšemu nasprotnemu vetru ne odstopamo od naših ambicioznih ciljev za leto 2012," pa je prejšnji teden ob predstavitvi medletnega poročila povedal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG.

V prvih devetih mesecih se je prodaja koncerna Volkswagen zaradi še vedno velikega povpraševanja po koncernskih vozilih na skoraj vseh pomembnih svetovnih trgih povečala za 12,5 %, na okrog 7,0 (lani 6,2) milijona vozil. Svetovni delež v prodaji osebnih vozil se je – vključno s Porschejem – v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta povečal z 12,3 % na 12,6 %.

V prvih treh četrtletjih je bilo prodanih 3,6 (lani 3,3) milijona osebnih vozil znamke Volkswagen. To je 9,7 % več kot lansko leto. Velik porast prodaje so zabeležili pri Passatu za ameriški trg ter pri modelih Touareg, Tiguan, Golf Cabriolet in Fox. Izjemno veliko povpraševanja je bilo tudi po novih modelih up! in Beetle. Dobiček iz poslovanja je znašal 2,9 (3,3) milijarde EUR. Nanj so močno vplivali predvsem stroški priprav za prehod na modularni prečni sistem in zagonski stroški za novi Golf.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"