Volvo poleg Appla tudi z Androidom

2. 7. 2014
Deli
Volvo poleg Appla tudi z Androidom

Skupina Volvo Car se je pridružila zavezništvu Open Automotive Alliance in tako bo Volvo v naslednji generaciji svojih vozil uporabil sistem Android Auto.

Zavezništvu Open Automotive Alliance so se pri Volvu z namenom, da voznikom omogočijo uporabo operacijskega sistema Android. Android Auto v Volvu preko velikega zaslona na dotik na osrednji konzoli vozila prinaša funkcionalnost in storitve, ki bodo takoj znane uporabnikom pametnih telefonov in tabličnih računalnikov z operacijskim sistemom Android.

Android Auto bo omogočal dostop do iskanja Google Search, zemljevidov Google Maps, predvajalnika Google Play Music in posebej prilagojenih aplikacij drugih ponudnikov, kot je Spotify. Z vsemi telefonskimi aplikacijami bo moč upravljati preko glasovnih ukazov, tipk na volanskem obroču ali zaslona na dotik na osrednji konzoli vozila, kar zagotavlja tako varnost kot enostavnost uporabe sistema z Android Auto.

Android Auto bo na voljo v vseh novih vozilih Volvo Cars, ki so načrtovana z uporabo nove prilagodljive proizvodne arhitekture (SPA), in bo prvič uporabljen v popolnoma novem XC90, ki bo javnosti predstavljen na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu.

V vseh novih modelih Volvo Cars, ki bodo pri izdelavi uporabili novo arhitekturo, bo na voljo tudi povezljivost z Applovim CarPlay. Slednje bo voznikom omogočalo, da bodo oba najbolj razširjena operacijska sistema za pametne telefone prikazali in uporabili na zaslonu vozila.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"